Centura de sud a Timișoarei, proiectată fără pistele de biciclete din fonduri...

Centura de sud a Timișoarei, proiectată fără pistele de biciclete din fonduri UE. CNAIR refuză să remedieze situaţia

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul pentru realizarea centurii de sud are o mare scăpare de ordin tehnic, anunţă deputatul USR Timiş, Cătălin Drulă. Acesta susţine că varianta de proiect din 2011, în baza căruia se va amenaja centura de sud prevede relocarea drumului dintre Giroc și Pădurea Giroc pe un pasaj peste viitoarea centură, însă nu are prevăzute şi pistele de biciclete realizate în 2015 din fonduri europene.

„Erorile în faza de planificare sunt o mare problemă a proiectelor de infrastructură din România.


Avem aici unul din multele exemple. (…) Lucru rar, unul din ofertanții de la licitația lansată de CNAIR a sesizat această discontinuitate și a cerut o clarificare dacă să prevadă sau nu piste de bicicletă și pe sectorul de drum relocat. Răspunsul CNAIR: NU. Rezultatul ar fi o întrerupere a pistei existente pe 1km (inclusiv peste noul pod) ceea ce ar expune bicicliștii pericolului de accidente în acea zonă, mai ales la sfârșit de săptămână când drumul este aglomerat și de mașini și de bicicliști”, atenționează Drulă.

Acesta susține că a cerut CNAIR și Ministerului Transporturilor să emită de urgență o clarificare în cadrul licitației prin care să ceară ca și pe sectorul relocat al DC318 să fie prevăzute piste pentru bicicliști prin lățirea platformei drumului pe acea zonă. Deocamdată, licitaţia pentru contractarea unei companii care să realizeze centura de sud a fost amânată pentru a cincea oară.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.