Cetățean sârb arestat în Timiș, zeci de migranți opriți la graniță. Cum...

Cetățean sârb arestat în Timiș, zeci de migranți opriți la graniță. Cum acționa călăuza

0
DISTRIBUIȚI

Granița de vest a României a fost din nou forțată de un grup de migranți, de această dată, călăuzit de un cetățean sârb.

În ultima zi a lunii iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, județul Timiș, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei Orașului Deta, au depistat, ascunse în vegetaţia din zonă, 17 persoane, bărbaţi, femei şi copii.

În apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit un microbuz marca Renault Trafic, cu numere de înmatriculare sârbeşti, aflat în staţionare cu motorul pornit, în care se aflau ascunși cinci cetățeni străini.

La vederea echipajului poliției de frontieră, şoferul microbuzului a încercat să fugă, fiind reținut imediat.


Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 13 bărbați, 2 femei și 6 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, iar minorii între 1 și 13 ani.

Persoanele în cauză, cetăţeni din Siria, Irak, Iran și Afganistan, au
declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Șoferul microbuzului, un cetățean sârb în vârstă de 26 de ani, a intrat legal în ţară și urma să preia migranții cu microbuzul pentru a-i
transporta mai departe.

În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți. Totodată, față de cetățeanul sârb, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.