CINCI MILIOANE de lei de la bugetul Timişoarei pentru ACS Poli UPDATE...

CINCI MILIOANE de lei de la bugetul Timişoarei pentru ACS Poli UPDATE 1 Proiectul NU a fost votat

2
DISTRIBUIȚI

Şedinţă decivisă la Consiliul Local Timişoara, acolo unde aleşii locali vor aproba astăzi, după doi ani, finanţarea echipei ACS Poli de la bugetul public. Zilele trecute antrenorul echipei Ionuț Popa anunța că nu este exclus ca Poli să se retragă din Liga I, pentru că jucătorii nu și-au primit salariile de patru luni de zile.

De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu îi cerea lui Popa să se abțină de la astfel de declarații în public, dar și jucătorilor să se compare cu membrii echipei Dinamo, care au jucat neplătiți mai bine de un an. În urmă cu două zile, ANAF a aprobat eșalonarea datoriilor ACS Poli, astfel că echipa a primit un certificat fiscal pe 0. Măsura a fost suficientă pentru ca primarul Robu să anunțe că finanțarea ACS de la bugetul local va fi supusă la vot chiar astăzi.

Proiectul privind sumele alocate a fost și încă este ținut secret, aceasta ajungând pe masa aleșilor locali cu doar 15 minute înainte de plen. Conform proiectului, suma alocată pentru ACS este în valoare de 4.600.000 de lei. „Clubul ACS Poli solicită din valoarea totală a bugetului calculat în suma de 19.327.000 de lei o contribuție financiară de la bugetul local al Municipiului Timișoara pentru anul competițional 2017 – 2018 în sumă de 12.527.800 de lei, din care pentru perioada semestrului II din anul bugetat se solicită suma de 6.045.680 de lei”, spune referatul atașat proiectului.

Practic, pentru finanţarea ACS Poli sunt alocaţi 400.000 de lei, plus rectificarea de 4.600.000 de lei, deci un total de 5.000.000 lei.

Vom reveni cu amănunte din timpul plenului.

UPDATE 1 Surpriză de proporții pentru primarul Nicolae Robu.


În sală, pentru votul proiectului privind rectificarea bugetului Timișoarei au fost prezenți doar 15 consilieri locali, din care doi au votat împotrivă. Astfel, proiectul a picat cu doar 13 voturi. Concret, pentru a aloca bani către ACS Poli, proiectul privind rectificarea de buget ar fi trebuit adoptat, pentru ca al doilea proiect de rectificare de buget, cel care prevedea ca suma de 4.600.000 de lei să fie mutată la Biroul de Sport pentru a fi alocată ulterior către Poli, să poată fi votat. Uimit de ceea ce se întâmplă, primarul Nicolae Robu a cerut ca votul pentru rectificarea de buget să fie reluat. Și la a doua tură, consilierii PSD Grabriela Popovici și PMP Marius Dugulescu au fost împotriva rectificării de buget.

Primarul Nicolae Robu le-a cerut celor prezenți în sală să încerce măcar să se documenteze înainte de a nu vota alocarea unei finanțări pentru ACS Poli, atenționând că situația finanțării ACS este diferită față de cea a finanțării FC Politehnica patronată de Marian Iancu. Înainte de a supune la vot proiectul privind rectificarea necesară pentru alocarea de bani către Poli primarul le-a ținut celor prezenți în sală o pledoarie de circa jumătate de oră. Din cauză că rectificarea de buget a picat, CL Timișoara poate aloca deocamdată doar 900.000 de lei către ACS Poli.

2 COMENTARII

  1. P.S.D devine din zi ce trece tot mai ridicoli, regret enorm ca i-am votat, un Partid de hoti, P.D.L-ul a fost copil mic pe langa furaciunile astora, Nu comentez mai mult dar va spun ca sunteti penibili d-lor, priviti macar la Primaru de la sector unu Bucuresti {Primar P.S.D} care vrea sa preia Rapidu si sa le plateasca toate datoriile pt. a-i scoate din insolventa. Banatu merita o echipa in liga unu iar oameni ca voi d-lor P.S.D-isti sper sa dispara cat mai curand !

  2. PSD-ul lui Dobra sta la pinda si va face tot posibilul sa nu se aloce nici un ban. de data asta trebuie sa arete culoare, nu se mai pot ascunda in spatele Curtii de Conturi si altor aiurele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.