”Băieții în ghete” s-au revanșat spectaculos în Ilfov. ASU Politehnica s-a impus...

”Băieții în ghete” s-au revanșat spectaculos în Ilfov. ASU Politehnica s-a impus la Clinceni după ce a fost condusă cu 2-0! UPDATE Reacția lui Bogdan Andone

0
DISTRIBUIȚI
ASU Poli a revenit de la 0-2

ASU Politehnica Timișoara s-a impus spectaculos în deplasarea din Ilfov după ce a fost condusă cu 2-0. ”Băieții în ghete” au câștigat cu 3-2 jocul cu Academica Clinceni în urma unei reveniri neașteptate, care a început în prelungirile primei părți. Formația pregătită de Bogdan Andone a dat lovitura decisivă prin Deian Sorescu după ce gazdele au rămas în inferioritate numerică.

Timișorenii au ajuns lângă capitală alături de 50 de fani care așteptau o replică mai bună a favoriților după eșecul neașteptat cu Metaloglobus. Clinceniul a deschis însă scorul în minutul 2, când centrarea lui Pulhac l-a pus în dificultate pe Mera iar Vlad Mihalcea, jucător plecat de la ACS Poli, a înscris din șase metri în poarta lui Fișteag, titularizat în premieră. Mai mult, peste nici un sfert de oră Academica face 2-0 prin Tătaru. Au urmat momente de cădere totală a ”Băieților în ghete”, care au scăpat aproape miraculos la alte acțiuni ale ilfovenilor. Dacă nu a fost Fișteag, atunci bara, în două rânduri, i-a salvat pe bănățeni de la o diferență dură pe tabelă. Finalul de repriză a fost însă total neașteptat. Totul a pornit de la o greșeală de care a profitat Marius Staicu. Atacantul timișorenilor a recuperat din picioarele adversarului un balon, a înaintat spre careu și l-a învins pe Ureche. Tot în prelungirile primei reprize ASU Politehnica reușește ”remontada”. Sorescu centrează și Carol Taub marchează cu capul pentru 2-2.

După pauză misiunea alb-violeților părea să devină mai ușoară. Căci în minutul 60 Deaconescu vede al doilea cartonaș galben și e eliminat după un fault asupra lui Sorescu, scăpat pe contraatac.


Pe final alb-violeții au dominat. Bădăuță, în minutul 73, a reluat puțin pe lângă poartă și a mai avut o șansă importantă. Până la urmă reușita victorioasă a venit de la Deian Sorescu (min. 83), care a marcat din apropiere cu un șut sub bară.

ASU Politehnica se impune spectaculos cu 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0 și recâștigă mult inclusiv la capitolul moral, pe lângă cele nouă puncte totalizate acum după cinci jocuri. Este totodată și prima victorie înregistrată de trupa de pe ”Știința” în întâlnirile cu Academica.

Academica Clinceni: Ureche – Samson, I. Tătaru, Deaconescu, Pulhac – Al. Lazăr, Simion – Gliga, M. Constantinescu (cpt.), Şandru – Vl. Mihalcea (64 Găină). Antrenor: Erik Lincar.

ASU Politehnica Timișoara: Fişteag – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Coadă (62 Krausz), M. Stancu – Sorescu, C. Predescu, I. Plămadă (58 Ghinescu) – M. Staicu (46 Bădăuță). Antrenor: Bogdan Andone.

Andone, încântat de spiritul de luptă al echipei

Tehnicianul lui ASU Politehnica și-a lăudat elevii pentru răsturnarea scorului la Clinceni. ”Țin să îi felicit pe băieți și pe suporterii care au venit de la Timișoara. Mă bucur foarte mult că acest spirit al Timișoarei, «Never give up!», e reînnoit și se menține la echipa noastră. Băieții au demonstrat astăzi că au spirit, au demonstrat suporterilor și lumii din oraș că suntem adevărata Politehnica”, a declarat Bogdan Andone pentru Druckeria.ro.

”Suntem o echipă formată din 20-21 de jucători. Toți au aceleași șanse, toți au același statut. Nu avem titulari și rezerve, avem nevoie de absolut toți jucătorii. Probabil s-a acumulat și o stare de oboseală. Am mai spus-o, sunt aceste deplasări foarte lungi pentru noi, iar unii dintre cei care astăzi nu au jucat, pur și simplu nu au mai putut din punct de vedere fizic, nu s-au refăcut în acest timp foarte scurt dintre meciuri. Chiar nu am avut nicio emoţie când am alcătuit primul 11, au făcut cu toţii un meci bun, au fost un grup unit. Asta mă bucură cel mai mult, faptul că au demonstrat că au spirit. Făcând o paranteză, meciul cu Metaloglobus a fost, poate, cel mai bun meci al nostru din această ediție de campionat, pentru că ne-am creat opt-nouă ocazii foarte mari, pe fondul unui joc cursiv, cu un ritm foarte bun de joc. Din păcate, acesta e fotbalul… miercuri n-am reușit să câștigăm pe fondul unui joc bun, iar astăzi, deși nu am prestat un joc de o calitate extrem de ridicată, am reușit să câștigăm”, a mai spus Andone pentru aceeași sursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.