Copilul unei refugiate, cel de-al nouălea deces din cauza rujeolei, în Timiș....

Copilul unei refugiate, cel de-al nouălea deces din cauza rujeolei, în Timiș. Ce afecțiuni mai avea

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la nouă, în județul Timiș. În urmă cu câteva zile, copilul unei refugiate din Irak, în vârstă de doar 11 luni, a murit în urma complicațiilor pojarului.

Potrivit informațiilor făcute publice de Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, este vorba de o fetiță cu malnutriție și retard psihomotor sever.


Micuța era cetățean irakian și a intrat în județul Timiș în data de 7 august. Copilul a fost confirmat cu rujeolă serologic și prin izolare virală în luna august.

„Este vorba despre un copil de unsprezece luni, cu probleme mari de sănătate. Din păcate, a făcut și rujeolă și a decedat. Nu era problemă de vaccinare, pentru că nu se știe dacă s-a născut în Irak sau pe vapor. A avut o spitalizare la Belgrad, apoi la noi, la Pediatrie, apoi a făcut rujeolă. Avea multiple malformații congenital, cerebrale și de cord”, a afirmat medicul Virgil Musta.

Nouă persoane din județul Timiș și-au pierdut viața din cauza rujeolei, din momentul declanșării epidemiei în toamna anului trecut. La nivel național, au fost înregistrate 33 de decese. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până astăzi, este de 8.937, dintre care 1.226 în județul Timiș, 1.111 în Caraș-Severin și 1.014 în Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.