CSM Lugoj, mutări spectaculoase pentru următorul sezon în elita voleiului feminin. Ce...

CSM Lugoj, mutări spectaculoase pentru următorul sezon în elita voleiului feminin. Ce jucătoare au venit sub comanda tehnicianului Valerijan Luka

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CSM Lugoj – volei / Facebook

Clasată pe locul 6 în sezonul trecut al Diviziei A1 CSM Lugoj a realizat o serie de transferuri interesante. Printre cele șase achiziții ale grupării timișene se numără o internațională din Franța, o jucătoare convocată la naționala Australiei și o vicecampioană din Serbia. Formația pregătită de Valerijan Luka se despărțise de cinci voleibaliste după finele ediției trecute de campionat.

Banatul va fi un reper în voleiul feminin în sezonul următor după ce și puternica UVT Agroland Timișoara a obținut accesul în elită. CSM Lugoj nu se lasă mai prejos, deși nu beneficiază de un buget mare gruparea timișeană s-a orientat mult spre piața ”de afară”.

Primul transfer anunțat la CSM a fost cel al Silvanei Dascălu (23 de ani), centru care evoluează pentru naționala Franței și care a evoluat la Paris pentru Stade Francais.


A doua jucătoare adusă la Lugoj în această vară reprezintă de fapt o revenire pe Timiș. Coordonatoarea Denisa Viloiu (23 de ani) a sosit de la Pitești și a mai evoluat între timp la Volei Alba Blaj.

Seria transferurilor a continuat cu două jucătoare din Serbia. Nina Jakic, un ”centru” tot în vârstă de 23 ani, a fost adusă de la Jedinstvo Stara Pazova, echipă câştigătoare a Cupei Serbiei şi vicecampioana națională din țara vecină. De asemenea ieri a fost făcută publică și înregimentarea Aleksandrei Cveticanin (24 ani), de la Spartak Subotica, extremă și universal, componentă a naţionalei de senioare la World Grand Prix 2015. Astăzi, clubul lugojean a oficializat și o mutare din Ucraina. Svitlana Shvanska (27 de ani și 1,85 m) se antrena deja sub comanda antrenorului Valerijan Luka. Fostă internațională de junioare aceasta a mai evoluat la KRUG Cherkassi, Poltavchanka, Radujnii (în Ucraina), la Trabzon (Turcia 2), Team Joma (Ucraina), Club Zhetysu (Kazahstan) și a sosit în Banat de la Harnesienne, din Franța.

De asemenea, conform ziarulactualitatea.ro la CSM Lugoj va evolua în noul sezon și Monique Stojanovic (25 ani), de la Victoria Volleyball Academy, de origine sârbă și convocată la echipa naţională a Australiei. De pe Timiș au plecat în schimb: Lorena Ciocian, Ramona Rus, Krista de Geest, Alexandra Warren și Olga Krasteva-Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.