Culori muzicale deosebite într-o seară de basm alături de Petre Ionuţescu şi...

Culori muzicale deosebite într-o seară de basm alături de Petre Ionuţescu şi Daniel Dorobanţu

0
DISTRIBUIȚI

Timişorenii Petre Ionuţescu şi Daniel Dorobanţu vor susţine un concert aparte marţi, 15 august, de la ora 21.00, la mănăstirea Maria Radna, evenimentul fiind unul de neratat pentru melomani.

„În noi vibrează toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Fie că facem muzică sau doar o ascultăm, împărtășim același mister. Acest mister este sursa de inspirație și tematica concertului la care sunteți invitați. Până în prezent, fiecare dintre cei doi a povestit publicului larg, în variate moduri, despre cele subtile, despre cele ce se dezvăluie prin contemplație, însoțite de bucuroasa stare de mirare. De această dată cei doi prieteni vor oferi împreună un concert de muzică lucrată în liniștie, translucidă și încântătoare, muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată“, spun organizatorii evenimentului.

Concertul va fi transmis live pe internet, iar adresa de transmisie va fi publicată în ziua evenimentului.

Muzicianul timișorean Petre Ionuțescu (inițiatorul proiectului Trompetre) a lansat în luna martie a anului trecut, albumul „Maria Radna Live”, evenimentul prilejuind un concert de muzică ambientală care a avut loc la Domul Catolic din Piața Unirii.


În vara anului 2015, în cadrul manifestărilor dedicate inaugurării bisericii reabilitate de la Mănăstirea Maria-Radna din Lipova, a avut loc și un eveniment eclectic-experimental. Artiștii reuniți în jurul proiectului Trompetre au concertat pe 15 august 2015. Cavalul, fluierul, tulnicele, trompeta, tuba și psalterionul au dat evenimentului pete de culoare autohtone străvechi. Înregistrarea concertului de la Lipova s-a materializat într-un album. „Maria Radna Live” conține 7 piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura. Lansarea materialului s-a făcut printr-un concert tot într-un spațiu ecleziastic:

Daniel Dorobanţu este binecunoscut pentru concertele de basm pe care le-a susţinut în ultimii ani.  De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta lui este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român și Centrul Ars Electronica din Linz și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

Foto: Lucian Oprea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.