Cum a încercat un olandez să scoată doi irakieni din România

Cum a încercat un olandez să scoată doi irakieni din România

0
DISTRIBUIȚI

nadlac

Surpriză pentru polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în această noapte, în momentul în care au verificat cabina unui șofer din Olanda. Oamenii legii au găsit ascunși doi irakieni, tată și fiu, care au încercat să iasă ilegal din România.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția de Frontieră Română, noaptea trecută, în jurul orei 01.30, s-a prezentat la ieșirea din țară un cetățean olandez, în vârstă de 53 de ani, care conducea o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria.

La controlul amănunţit efectuat asupra autoutilitarei, politiştii de frontieră au descoperit, deasupra cabinei șoferului, un spaţiu special amenajat, în care erau ascunse două persoane.

“În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, un bărbat în vârstă de 26 ani şi fiul său, în vârstă de 3 ani, ambii solicitanţi de azil în România.


În cadrul primelor cercetări, cetăţeanul irakian a declarat că dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi a recurs la această metodă deoarece nu dețineau documente de călătorie pentru trecerea frontierei”, comunică Poliția de Frontieră Română.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cetățenii irakieni, iar pe șoferul olandez îl cercetează pentru infracțiunea de trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.