Deputata PSD Bianca Gavriliţă: „Majoritatea țărilor europene au introdus vaccinarea obligatorie”

Deputata PSD Bianca Gavriliţă: „Majoritatea țărilor europene au introdus vaccinarea obligatorie”

0
DISTRIBUIȚI
Bianca Gavriliță

Legea vaccinării obligatorii trebuie neaparat să fie votată în Parlament, asta crede medicul Bianca Gavriliţă, care este şi deputat PSD Timiş. Aceasta susţine că iniţiativa guvernului Tudose de a impune obligativitatea vaccinării este o inţiativă care arată responsabilitate faţă de sănătatea cetăţenilor României.

„Acest proiect de lege va trebui însă dezbătut cât mai repede în cele două camere ale Parlamentului pentru că nu ne putem permite o nouă epidemie cu zeci de decese și mii de cazuri de îmbolnăviri.


România trebuie să aibă parte de o lege a vaccinului eficientă, care să nu permită refuzul nejustificat al imunizării copiilor. E dreptul părintelui să refuze vaccinarea la naștere, dar e și dreptul celorlalți părinți, care înțeleg importantă vaccinului, să nu își vadă copiii victime ale încăpăţânării unor oameni care se documentează de pe site-uri obscure de pe internet sau promovează părerile unor oameni insuficient informați. Majoritatea țărilor europene au introdus vaccinarea obligatorie, cel mai recent Franța și Italia, unde numărul antigenelor vaccinale obligatorii este mult mai mare decât cel prevăzut în viitoarea lege a vaccinului din România”, susţine deputata Gavriliţă.

Aceasta punctează şi că prin noua lege statul va fi obligat să constituie un un stoc de rezervă de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual, cu termen de valabilitate de minim 18 luni. „Practic, odată cu adoptarea acestui act normativ, România nu va mai trece printr-o criză de vaccinuri. România nu poate deveni o țara în care bolile transmisibile, care în alte state europene au o incidență redusă, să ducă la zeci de decese. Vaccinarea trebuie să devină obligatorie și le cer și colegilor din opoziție să dea dovadă de responsabilitate și să voteze legea în formă aprobată de Guvern. Fără o politică mai aspră în acest domeniu, fără obligativitatea imunizării nu vom reuși să reducem numărul de cazuri și nu vom putea preveni o nouă epidemie provocată chiar și de boli banale”, a adăugat Gavriliţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.