Deputatul Marilen Pirtea acuză: miniştrii PSD, rupţi de realitate din cauza salariilor....

Deputatul Marilen Pirtea acuză: miniştrii PSD, rupţi de realitate din cauza salariilor. Măsura care va falimenta mii de firme

0
DISTRIBUIȚI

Intenția guvernului Tudose de a introduce plata defalcată a TVA ar putea genera haos în mediul de afaceri din România. Deputatul PNL Marilen Pirtea susține că graba cu care se vrea adoptarea acestui proiect denotă disperare, și nu o organizare riguroasă, așa cum ar fi normal.

„Propunerea privind plata defalcată a TVA este o nouă dovadă de amatorism în tot acest circ numit guvernarea PSD, o măsură toxică nediscutată în prealabil cu mediul de afaceri. În plus, ea arată incapacitatea administrației pesediste de a colecta taxele. Neadaptată la realitățile economiei românești, aceasta va rezulta în mari dificultăți pentru toate firmele, mai mici sau mai mari, afectat în primul rând fiind cash-flow-ul acestora.


Înțeleg că riscul evaziunii fiscale este ridicat, fiind necesare noi măsuri pentru creșterea colectării TVA. Însă, acestea trebuie să fie îndreptate către evazioniști, nu către cei care cei care oricum își aduc contribuția cu vârf și îndesat la bugetul de stat”, susține Pirtea.

Deputatul PNL atenționează că măsura nu poate fi impusă fără consultare publică și cere un termen de cel puțin șase luni pentru clarificarea modului de implementare. Atlfe, spune acesta, multe firme își vor închide porțile din cauza lipsei de bani.

„Stă țara atât de prost cu cifrele macroeconomice încât are nevoie urgentă de bruma de bani pe care ar câștiga-o în plus în 2, 3 luni? Toate datele indică disperarea guvernării de a-și acoperi găurile date bugetului de populismul aproape ticălos prin care au câștigat alegerile. Nu doar mediul de afaceri este în vizorul PSD. Aceștia au pus gând rău tuturor românilor, gândindu-se că plătim prea puțin pentru carburanți. Intenția creșterii accizelor este motivată de faptul că nivelurile actuale ale accizelor sunt la limita minimă a UE. Ei bine, domniilor lor ar trebui să li se transmită că, în număr covârșitor, românii au venituri la nivelul minim al Uniunii Europene, în caz că salariile de miniștri i-au rupt de realitate. Cele două măsuri ne pictează o imagine sumbră a ceea ce urmează în guvernarea PSD. Proiecte radicale scrise pe genunchi, impuse peste noapte, fără studii de impact, pe principiul „după noi, potopul”, a mai declarat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.