Descinderi pe unul dintre cele mai mari şantiere din Timişoara. Vezi ce...

Descinderi pe unul dintre cele mai mari şantiere din Timişoara. Vezi ce au căutat autorităţile UPDATE Ce sancțiuni s-au dat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Descinderi în această dimineaţă pe unul dintre cele mai mari şantiere din Timişoara. Mai mulţi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, însoţiţi de jandarmi, au făcut un control fulger la clădirea aflată în construcţie de pe Calea Torontalului.

Acţiunea face parte dintr-o campanie prin care autorităţile vor să verifice dacă firmele respectă legislaţia muncii. Inspectorii vor să vadă dacă cele aproape 20 de firme care lucrează la construcţie au angajaţi cu contracte pe două ore, dar îi ţin la muncă opt.

La controale au participat 20 de inspectori de la ITM şi mai mulţi jandarmi.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Inspectorii ITM au efectuat controale și pe Calea Aradului, la construcțiile civile.


În urma verificărilor, au fost descoperite mai multe nereguli.

Un patron s-a ales cu dosar penal pentru că a avut șase muncitori care lucrau fără contract individual de muncă semnat. Alți angajatori au fost sancționați pentru că aveau până în cinci muncitori care lucrau fără forme legale. Aceștia au fost sancționați cu amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei, pentru fiecare muncitor ilegal găsit.

Controalele vor continua și în zilele următoare și fac parte dintr-o campanie inițiată la nivel național privind depistarea și combaterea muncii nedeclarate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.