Elev din Timiș, eliminat din ultima probă scrisă a sesiunii de toamnă...

Elev din Timiș, eliminat din ultima probă scrisă a sesiunii de toamnă a Bac-ului. Cum a încercat să-l fraudeze

0
DISTRIBUIȚI

Ultima probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat din acest an nu s-a terminat fără incidente în județul Timiș. 806 candidați s-au înscris pentru a susține proba la alegere a profilului și specializării, astăzi, iar unul a fost eliminat din examen.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, elevul susținea examenul la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara, iar profesorii supraveghetori au observat că are telefonul mobil în buzunar, deși regulamentul interzice acest lucru.

Absolventul de liceu care a încercat să fraudeze BAC-ul s-a ales cu nota 1, a fost eliminat din examen și nu se poate prezenta la următoarele două sesiuni. Elevul este ce-al de-al optulea din județul Timiș eliminat din sesiunea de toamnă a BAC-ului, pentru că a încercat să copieze.

Cei mai mulți candidați din județul Timiș care susțin, astăzi, proba la alegere a profilului și specializării sunt evaluați la Biologie – 314, 312 la Geografie, 77 la Anatomie, 25 la Sociologie, 18 la Informatică, 16 la Fizică, 13 la Chimie, 13 la Logică, 12 la Psihologie, trei la Filosofie și trei la Economie.

Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august – competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 29 şi 30 august – competenţele digitale, iar în zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 16.00 – 20.00.


Contestaţiile urmează a fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

Vă reamintim că promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din acest an a fost de 72,94%, în județul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.