Expertiza lucrărilor de la Muzeul Banatului, în pas de melc. Când va...

Expertiza lucrărilor de la Muzeul Banatului, în pas de melc. Când va fi gata clădirea

0
DISTRIBUIȚI

12.000.000 de lei, atât au plătit autorităţile judeţene pentru lucrări la Castelul Huniade, care adăpostea Muzeul Banatului din Timişoara. Vreme de zece ani de zile clădirea a stat în şantier, iar în 2016 autorităţile judeţene anunţau că vor să acceseze fonduri europene pentru a pune în valoare partea de nord-vest a clădirii.


Însă, pentru a acceesa bani de la Uniunea Europeană Consiliul Judeţean Timiş avea nevoie de o expertiză a lucrărilor, expertiză care ar trebui să fie făcută de o companie privată. În luna aprilie, vicepreşedintele CJ Timiş, Roxana Iliescu, anunţa că pentru a vedea exact ce lucrări au fost realizate şi mai ales cum au fost decontate se va face o expertiză specială, care va fi urmată de o recepţie oficială a lucrărilor.

Procedura de verificare nu este gata însă nici acum, în luna august. Mai mult, Consiliul Judeţean Timiş a semnat abia acum câteva zile un contract cu firma care se va ocupa de verificarea modului în care s-au făcut lucrările de către compania Constructim. Valoarea contractului semnat cu firma Cristi Proiect este de 155.725 de lei, iar durata de execuţie este de 80 de zile. Managerul muzeului, Claudiu Ilaş, spune că după ce această operaţiune va fi finalizată, constructorii mai au de făcut doar mici lucrări de finisare interioară şi exterioară şi branşarea la reţele de utilităţi. Cel mai probabil clădirea va fi gata înainte de 2020.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.