ACS Poli își recapătă suflul cu Gaz Metan. Un jucător adus în...

ACS Poli își recapătă suflul cu Gaz Metan. Un jucător adus în vară de timișoreni, EROUL partidei de la Mediaș. UPDATE Reacția lui Ionuț Popa

0
DISTRIBUIȚI
Andrei Artean a revenit ca titular. Foto: Gabriel Brezeanu

ACS Poli a obținut astăzi la Mediaș cea de-a treia victorie din acest sezon. După o nouă săptămână destul de neliniștită timișorenii s-au impus cu 2-0 (2-0) în fața unei alte echipe cu probleme financiare, Gaz Metan. Ambele goluri au fost marcate de Gabriel Vașvari. Jucătorul adus de la Botoșani a fost și protagonist negativ în debutul părții a doua, când a văzut cartonașul roșu.

Cu câțiva titulari obișnuiți pe bancă, printre care și Mailat din cauza diferendului cu conducerea, ACS Poli a început excelent jocul de la Mediaș. Mai prezenți în joc, timișorenii au deschis scorul în minutul 18 prin Gabriel Vașvari. Fostul botoșănean a spart gheața pentru noua echipă în urma unei faze ”de eurocupe”. Bîrnoi a combinat cu Munteanu iar ex-gazistul a oferit ”assistul” pe zona centrală. Peste doar șapte minute Vașvari marchează spectaculos din lovitură liberă și bănățenii par pe cai mari. De altfel, în prima repriză Gaz Metan a fost aproape inexistentă în atac. Prima ocazie notabilă a gazdelor l-a avut ca autor pe Roberto Romeo, jucător nou intrat care în minutul 42 a fost găsit de Târcoveanu liber în partea dreaptă a careului timișorean, dar a șutat alături.

Vașvari putea fi și demon

ACS Poli părea să aibă o misiunea simplă în continuare, să țină pericolul departe de poarta proprie în fața unei echipe destul de puțin amenințătoare. Partea secundă a început însă rău pentru oaspeți.


Vașvari, eroul din repriza întâi, vede al doilea cartonaș galben după o intrare întârziată asupra lui Târcoveanu și își lasă echipa în inferioritate numerică. A urmat o perioadă cu Mediașul încercând mai multe în ofensivă, dar fără a-l întrebuința serios pe Curileac. Treptat, elevii lui Ionuț Popa au gestionat și scenariul cu om în minus. Pe final, Gazul a irosit o ocazie importantă prin Olaru (min. 76) și a mai avut o șansă prin Mitic (90). Prea puțin pentru a mai schimba soarta partidei. Mai mult, cu trei minute înainte de final Ciucur pătrunde spre poarta adversă și Pleșca scapă cu noroc de golul 3.

În urma acestui rezultat ACS Poli ajunge, cel puțin temporar, pe poziție de play-off, locul 6 cu zece puncte. Peste Dinamo, care are meci mâine cu Sepsi. Mediașul rămâne cu doar patru puncte și pare o candidată certă la lupta din zona inferioară a clasamentului.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Crețu, Melinte, Cânu (cpt.), Țigănașu – Artean, Vașvari – Al. Munteanu, Bîrnoi (54 Mailat), Ciucur (88 Croitoru) – Drăghici (51 Soljic). Pe bancă: Straton – Haruț, Șeroni, Miguel Bianconi. Antrenor: Ionuț Popa.

Gaz Metan Mediaș: Pleșca – Voicu, Khubutia, Perendija (39 R. Romeo), Bușu (55 Manole) – Danci, Mitic – Buziuc (64 R. Trif), Târcoveanu, Curtean – Olaru. Pe bancă: Greab – Sîrghi, Bic, Pereira. Antrenor: Cristian Pustai.

UPDATE Ionuț Popa, reținut

”Principalul” lui ACS Poli nu a părut exuberant după succesul de la Mediaș. Ionuț Popa a repetat că mai așteaptă un mijlocaș de creație și un atacant marcator după plecarea lui Bud. ”Dacă ne luăm după reprize cea mai bună am făcut-o la Botoșani… aici am scăpat câteva momente periculoase și am avut două-trei situații clare de gol. Mailat, Munteanu și Ciucur mai ales. Echipa joacă, încearcă să respecte cam ce le cer. Încet încet se cunosc și se omogenizează. Și astăzi am avut cinci-șase jucători noi. Am schimbat echipa de la meciul cu Viitorul. Sper să formăm un grup cât mai bun. Sper să mai vină doi jucători…”, a declarat Ionuț Popa pentru Digisport.

Tehnicianul nu a răspuns unei întrebări legate de un posibil viitor investitor la ACS Poli. Ieri, gsp.ro a scris că omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, implicat în C la ACS Șirineasa, s-a înțeles deja cu Nicolae Robu. Primarul Timișoarei a negat că a ajuns la un acord cu un om potent financiar, dar a scris pe pagina sa de Facebook că a discutat ieri cu două astfel de persoane interesate de club.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.