Georgios Gakos explică plecarea de la Ripensia: ”Nu am fost respectat așa...

Georgios Gakos explică plecarea de la Ripensia: ”Nu am fost respectat așa cum ar trebui”. Cum ar putea reveni tânărul portar în Liga a II-a

2
DISTRIBUIȚI
Georgios Gakos (foto, dreapta)

Vestea că Georgios Gakos a ales să coboare un eșalon după un start excelent în B cu Ripensia Timișoara a luat multă lume prin surprindere. Tânărul portar a semnat cu ACS Șirineasa, grupare cu o campanie spectaculoasă de transferuri. El spune că printre motivele care l-au determinat să facă acest pas a fost modul în care a fost tratat de gruparea din Ciarda Roșie.

Georgios Gakos susține că în alegerea sa au contat mult condițiile de nivel profesionist oferite de gruparea din Liga a III-a, în comparație cu ”Ripi”, despre care se știe că nu are un buget foarte mare. Goalkeeperul junior explică și că i-a fost oferit un contract prea mic pentru o durată lungă de timp la echipa timișoreană, fapt pentru care a refuzat oferta. El avea practic statut de amator și putea să plece liber unde dorea.

”Nu se poate spune că sunt fugar pentru că nu am semnat nimic niciodată cu Ripensia. Era o ofertă de la Șirineasa care nu putea fi refuzată. Am primit vestea luni și totuși nu am răspuns imediat. Am vorbit cu cunoștințele mele și mi-au spus despre potențialul lor și că sunt serioși. Ceea ce m-a făcut să accept este faptul că Ripensia nu m-a respectat așa cum ar trebui. La începutul sezonului am întrebat dacă se poate să semnez un contract. După ce mi s-a făcut oferta nu mi-a convenit salariul pentru perioada de trei ani avansată. Am decis să nu semnez nimic, doar le-am cerut două lucruri.


Să pună pe cineva să ude terenul măcar pe zona de 16 metri și să-mi ia ei echipament. Nu au udat terenul iar echipamentul a fost luat datorită antrenorului (n.r. cu portarii) Marius Pârva, care a insistat mult pe acest lucru și căruia îi mulțumesc pentru tot”, a declarat Georgios Gakos pentru PRESSALERT.ro.

Georgios spune că a mai vorbit cu foștii colegi și recunoaște că nu și-a anunțat antrenorii de plecare. Tehnicinaul Ripensiei, Remus Steop, se arătase surprins neplăcut de modul în care a părăsit lotul. ”E adevărat că nu am anunțat plecarea. Merita sa le spun antrenorilor, nu și conducătorilor. Vreau să spun că nu ni se asigura nici masa după antrenamente. Aici la Petroșani am toate condițiile”, a mai spus Georgios Gakos. Acesta a semnat pe cinci ani de zile cu ACS Șirineasa, grupare care ieri a debutat cu o victorie în C, scor 3-0, în fața echipei a doua a Hermannstadt-ului. Fostul portar al lui ”Ripi”, sosit de câteva zile la noua echipă, a fost rezervă, el e concurent pe post și cu Mihai Mincă, ex-CFR Cluj. Ieri, poarta celor de la Șirineasa a fost apărată de Teodorescu.

Georgios Gakos e primul jucător care pleacă de la Ripensia și își exprimă public nemulțumiri legate de club. Radu Ienovan, președintele roș-galbenilor, nu a putut fi contactat pentru a oferi poziția oficială a clubului legată de neajunsurile semnalate de jucător.

Ar putea reveni în B, via Luceafărul

Deși a făcut pasul în Liga a III-a nu e exclus ca Georgios Gakos să revină rapid în B. Deși Nicolae Sarcină a negat pentru Radio Timișoara și alte surse că ar prelua Luceafărul Oradea, există încă șanse ca această mutare să se realizeze săptămâna viitoare. În acest caz cei mai buni fotbaliști de la Șirineasa ar urma să fie mutați la noua Luceafărul, care ar urma să evolueze pe Stadionul Jiul, din Petroșani. Ex-bihorenii ar putea să continue campionatul deoarece are deocamdată o singură neprezentare. Această ipoteză ar fi benefică chiar pentru ”Ripi”, care a jucat și a învins Luceafărul în deplasare.

2 COMENTARII

  1. Astea nu-s motive sa pleci fara a-ti lua ramas bun de la colegi. Indiferent daca a fost rau sau bine, la plecare strangi mana celor alaturi de care ai transpirat in teren. In primul rand Ripensia este echipa care i-a dat incredere si a inceput sa-l maturizeze. Din titular de L2 a ajuns rezerva in L3 la 19 ani. Pacat! Ar mai fi putut creste. Foarte probabil nu o sa mai auzim de el.
    Articolul inclina doar spre jucator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.