Hunedoara, județul cu cea mai mare creștere din turismul românesc. Cu cât...

Hunedoara, județul cu cea mai mare creștere din turismul românesc. Cu cât s-a majorat numărul vizitatorilor

0
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor
Foto: Sorin Tipcu

Un județ din vestul țării s-a transformat într-un adevărat magnet pentru turiști români, dar și străini. Potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, județul Hunedoara a înregistrat cea mai mare creștere din turismul românesc, în primul trimestru al anului 2017.

Astfel, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, numărul turiștilor români a crescut cu 117%, iar al celor străini cu 121%.

lacul bucura retezat

“Evoluția pozitivă vizează capacitățile de cazare turistică în funcțiune, sosirile și înnoptările, pe macroregiuni, regiuni de dezvoltare și județe, în trimestrul I al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului 2016.


În trimestrul I 2017, faţă de trimestrul I 2016, frecventarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare se caracterizează atât prin creşterea capacitǎţii de cazare turisticǎ în funcţiune cât şi prin creşterea numǎrului de turişti români şi a numărului de turişti străini. Judeţ – Hunedoara: Capacitatea în funcţiune: 124,4% Sosiri: Total 117,2% Români 117% Străini 121,2% Înnoptări: Total 104,2% Români 104,3% Străini 103,3%”, a anunțat Radu Barb, directorul Asociației de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara.

Cele mai importante obiective turistice din județul Hunedoara sunt Castelul Corvinilor, care a fost vizitat în primele șase luni din acest an de aproape 140.000 de persoane, Cetatea Devei, vizitată de 90.000 de turiști, Parcul Național Retezat, Sarmizegetusa Regia, Mănăstirea Prislop, precum și stațiunile montane Parâng și Straja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.