Incendiu puternic la rampa de gunoi a orașului Lipova: mirosul de fum...

Incendiu puternic la rampa de gunoi a orașului Lipova: mirosul de fum se simte și în Arad, la aproape 30 de kilometri. De ce fac cercetări polițiștii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-37891614">

Un incendiu puternic a izbucnit, în această noapte, la rampa de gunoi a orașului Lipova. Mirosul de fum s-a simțit chiar și în unele cartiere din Arad, la o distanță de aproape 30 de kilometri, în această dimineață, flăcările nefiind stinse nici în acest moment de către pompieri.

„Nu este o suprafața mare, dar este foarte greu să stingi o groapă de gunoi în condițiile în care apa pătrunde greu în mormanul de gunoi. E o groapă de gunoi care e închisă, dar nu sunt luate măsuri speciale, nu e acoperită cu pământ. Acolo se produc autoaprinderi, se emană gaze, este temperatură foarte ridicată și de aici apar problemele. Și Primăria Lipova acționează cu câteva utilaje, dar problema este că focarele se reaprind. Dacă nu reușim să stingem așa, primăria va trebui să acopere groapa de gunoi cu pământ”, a declarat George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Arad.

Cauza producerii incendiului nu a fost încă stabilită. Pe de altă parte, Inspectoratul de Poliție Arad s-a autosesizat și face cercetări.

“Noi ne-am sesizat din oficiu și am întocmit acte de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere și efectuăm cercetări și verificări în acest caz”, a declarat Claudiua Iuga, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Foto: ISU Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.