A început proba a treia a Bacalaureatului de toamnă. Câți liceeni din...

A început proba a treia a Bacalaureatului de toamnă. Câți liceeni din Timiș sunt evaluați la Matematică și Istorie

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat

Din nou emoții pentru absolvenții de liceu care susțin, în aceste zile, probele scrise din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Astăzi, candidații sunt așteptați în sălile de examen pentru a participa la cea mai grea probă: obligatorie a profilului și specializării.

Astfel, liceenii au avut de ales între Matematică și Istorie. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, la Istorie s-au înscris pentru a fi evaluați 124 de candidați, iar la Matematică – 582. În total, la sesiunea de toamnă a BAC-ului s-au înscris 1.203 de absolvenți de liceu, dintre care 716 provin din promoția actuală, iar 487 din promoțiile anterioare.


Majoritatea candidaților au terminat liceul la zi – 1.131, seral – 32 și frecvență redusă – 40.

Urmează în data de 24 august proba la alegere a profilului și specializării. Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august – competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 29 şi 30 august – competenţele digitale, iar în zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 16.00 – 20.00. Contestaţiile urmează a fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

Luni, la proba scrisă la Limba Română, s-au înscris 532 de candidați din Timiș, însă 122 au absentat, iar unul a fost eliminat din examen pentru că i-a sunat telefonul mobil în sală.

Vă reamintim că promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din acest an a fost de 72,94%, în județul Timiș.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.