Maria Grapini și-a bătut joc de limba română chiar de ziua ei

Maria Grapini și-a bătut joc de limba română chiar de ziua ei

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-790434600">

Data de 31 august a fost adoptată ca Ziua limbii române acum patru ani, ca răspuns la o sărbătoare similiară, „Limba Noastră”, care are loc în această dată în Republica Moldova încă din 1990.

Europarlamentarul Maria Grapini, cunoscută pentru „coliziunile” pe care le-a avut de-a lungul timpului cu limba române, a postat pe Facebook un mesaj plin de greșeli, text dedicat chiar acestei zile.

În cele câteva rânduri, Grapini „mânâncă” litere și spații, cuvântul „imagine” este repetat de trei ori în jumătate de frază, iar din tot textul un singur cuvânt are diacritice: sfârșitul.

Mesajele pline de greșeli scrise de Maria Grapini pe rețeaua de socializare au devenit de notorietate în ultimii ani, iar câțiva internauți cu simțul umorului au dus ironia la nivelul următor, punând la punct site-ul GRAPINIzer, „un proiect european” prin care „învățăm să scrim corect în română”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.