Medicii timișoreni ne recomandă să bem și ȘASE litri de apă pe...

Medicii timișoreni ne recomandă să bem și ȘASE litri de apă pe zi: „Chiar dacă ești sănătos, prin deshidratare poți să faci infarct sau accident vascular cerebral”

0
DISTRIBUIȚI

Medicii timișoreni ne recomandă ca în zilele cu temperaturi caniculare să consumăm chiar și șase litri de apă pe zi, dacă depunem mult efort. În cazul în care ne deshidratăm, chiar dacă suntem sănătoși, există riscul de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral.

„Este important să bem multă apă, pentru prevenirea de complicații grave la pacienți care suferă de diverse boli, în special de cele vasculare. Deshidratarea poate produce complicații grave care pot duce chiar la deces.


Un bărbat cu activitate fizică obișnuită ar trebui să bea în jur de 3,5 litri de apă pe zi, iar o femeie – 2,5 litri. Iar o persoană care muncește în gospodărie, pe câmp, construcții, care face sport, merge cu bicicleta, ar trebui să bea până la șase litri de apă pe zi. Altfel, chiar dacă ești sănătos, poți să faci infarct sau accident vascular cerebral prin deshidratare”, a declarat medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara.

Printre simptomele deshidratării se numără gura uscată, starea de oboseală, amețeli, dureri de cap, somnolență, pielea rece și uscată.

Cu scopul de a informa timișorenii cu privire la riscurile deshidratării, medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculară vor organiza, duminică, 6 august, evenimentul „Vara asta beau apă”, la No Name Beach, începând cu ora 19.00. Evenimentul cuprinde și jocuri cu apă, un concert susținut de trupele Evergreen și Akusti-k, afiliate festivalului de muzică al mediciniștilor timișoreni, Medfest.

Vă reamintim că meteorologii au anunțat, pentru acest sfârșit de săptămână, temperaturi de până la 42 de grade Celsius în 12 județe din vestul țării, unde este în vigoare codul roșu de caniculă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.