Membrii consiliilor de administraţie ale companiilor CL Timişoara, selectaţi de funcţionara cu...

Membrii consiliilor de administraţie ale companiilor CL Timişoara, selectaţi de funcţionara cu apartament în Tenerife

0
DISTRIBUIȚI

Mandatele membrilor consiliilor de administraţie ale Societăţii Drumuri Municipale, Colterm şi a Regiei Autonome de Transport Timişoara au expirat în vara acestui an. Selecţia noilor membri se va face prin concurs, în competiţie fiind liberi să se înscrie toţi cei care îndeplinesc condiţiile pentru ocuparea posturilor.

În trecut, locurile în consilii de administraţie ale companiilor din subordinea Consiliului Local Timişoara erau împărţite între PNL şi PSD, aceştia numindu-şi oameni de încredere în posturi cheie, remunerate lunar cu sume consistente, prin vot în CL Timişoara.
Spre exemplu, Sanda Greblă, fostă consilieră personală a primarului Nicolae Robu, care are studii de administraţie publică şi a fost angajată la Direcţia Tehnică a Primăriei Timişoara câştigă lunar peste 2.000 de lei de la Retim, acolo unde este membru în consiliul de administraţie. Detalii legate de componenţa fostelor consilii de administraţie ale SDM, Colterm şi RATT precum şi de numirile făcute cu caracter temporar până la organizarea unei selecţii oficiale puteţi consulta aici.

Conform unui proiect votat în Consiliul Local Timişoara comisia care va face analiza dosarelor depuse va fi condusă de Rodica Aurelian, şefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timişoara, care deţine o locuinţă în Tenerife, cumpărată din salariul de bugetar.


Membrii ai comisiei vor fi Monica Pffeifer, Medina Marinescu şi Gabriela Popovici, consilier local PSD.

„Conform art. 29 alin. (3) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, propunerile candidaţilor pentru funcţiile de membri ai consiliului de administraţie sunt făcute în baza unei selecţii prealabile efectuate de o comisie formată din specialişti în recrutarea resurselor umane. În cazul regiilor autonome, anunţul privind selecţia membrilor consiliului de administraţie se publică, prin grija autorităţii publice tutelare, cel puţin în două ziare economice şi/sau financiare cu largă răspândire şi, prin grija preşedintelui consiliului de administraţie, pe pagina de internet a întreprinderii publice (art. 5 alin. (8) din O.U.G nr. 109/2011). La societăţi, anunţul privind selecţia membrilor consiliului de administraţie se publică, prin grija autorităţii publice tutelare sau, după caz a preşedintelui consiliului de administraţie sau supraveghere, cel puţin în două ziare economice şi/sau financiare cu largă răspândire şi pe pagina de internet a întreprinderii publice. Acesta trebuie să includă condiţiile ce trebuie întrunite de candidaţi şi criteriile de evaluare a acestora. Selecţia se realizează cu respectarea principiilor nediscriminării, tratamentului egal şi transparenţei şi cu luarea în considerare a specificului domeniului de activitate al întreprinderii publice, asigurându-se totodată o diversitate a competenţelor la nivelul consiliului de administraţie. (art. 29 alin 7 din O.U.G nr. 109/2011)”, se arată în referatul proiectului votat de CL Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.