Nebunii rock şi etno, plus un foc de tabără memorabil, la Câta...

Nebunii rock şi etno, plus un foc de tabără memorabil, la Câta Festival FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-480325652">

Joi seara, într-un peisaj cât se poate de pitoresc, la aproximativ 12  kilometri de Timişoara, la Şag, pe malul râului Timiş a debutat Câta Festival, un eveniment pus la cale de Asociaţia Culturală „La Căpiţe“. Timp de trei zile, noul festival timişorean îşi propune să aducă în faţa melomanilor o serie de nume care navighează în diverse curente stilistice, iar pe lângă concertele propiu – zise la faţa locului va avea loc şi un spectacol muzical – teatral cu măşti al trupei Auăleu.

Festivalul a debutat cu o întârziere cât se poate de previzibilă în vremurile noastre, la ora 19, când ar fi trebuit să se dea startul oficial, la faţa locului cei prezenţi având parte de soundcheck-uri. Locaţia aleasă pentru Câta Festival este cât se poate de izbutită, baloţii de paie care împrejmuiesc locul de desfăşurare reuşind să aducă un plus de şarm. Puţin după ora 20, pe scena festivalului au urcat sibienii de la Domino, care au reprezentat o reală surpriză pentru spectatorii care nu au prins concertele lor anterioare din Timişoara. Sound-ul lor „fabricat“ din alăturarea ţambalului cu chitară bass, tobe sau sintetizator a reuşit să fie pe placul publicului, iar pe parcursul recitalului lor muzicienii au prezentat şi piesele incluse pe E.P.-ul lor de debut „Haida“. Publicul a apreciat în mod deosebit single-urile lor “Song for Doina” și “Ai-Ța”.

Următorul moment muzical al serii a reprezentat „revenirea“ acasă a celor de la Survolaj, o trupă care nu mai are nevoie de przentări pentru amatorii de rock care nu s-au născut cu MP3-ul în braţe. Formaţia care şi-a reluat activitatea concertistică la începutul lunii august, după zece ani de pauză, a avut parte de un public dedicat, care i-a primit cu aplauze sincere. Alături de piesele binecunoscute, trupa a prezentat şi o piesă nouă, „compusă acum două zile“ (conform celor spuse pe scenă de solistul Daniel Silvian Petre), care oscilează pe un filon etno – rock.

Concrtele de la scenă au luat sfârşit odată cu recitalul turcilor de la Baba Zula, o formaţie destul de cunoscută melomanilor timişoreni, având în vedere că trupa a mai fost prezentă de două ori în Timişoara: la festivalul Plai în 2013 şi La Căpiţe în 2016. Ca de obicei, „echipajul“ care aduce un sound psihedelic bazat pe saz şi care îmbină muzica tradiţională turcească cu electronica, reggae şi dub, a avut parte de succes, din show-ul lor nelipsind momentele de interactivitate cu publicul.

După încheierea concertelor la scenă, Câta Festival a continuat cu unul din cele mai interesante momente pregătite de organizatori. La câţiva metri distanţă de perimetrul în care s-a desfăşurat festivalul, la lumina unui foc de tabără care a răspândit momente magice, au cântat Artanu şi Suedezu din Partizan, două figuri emblematice ale muzicii autohtone. Printre piesele care au generat aplauze prelungite s-au numărat şi „Becule, stai aprins, becule! Noi te iubim!“ sau „Tanţa, Tanţa, Mi-ai trezit speranţa“.

Câta Festival continuă la Şag, lângă Timişoara cu concerte susţinute de Pero Defformero, Impex, Subcarpaţi şi un recital susţinut la foc de tabără de Călin Pop (Celelalte Cuvinte) în seara de vineri, urmând ca sâmbătă la faţa locului să fie prezenţi  Rodion G.A., Kottarshky&The Rain Dogs, Nelu Vlad şi formaţia Azur şi un concert acustic la foc de tabără alături de Berti Barbera şi Nicu Patoi.

Biletele pentru o seară de concert costă 30 lei iar abonamentele pentru toate zilele 75 lei. Cei care vin cu bicicleta la faţa locului au intrarea gratuită, la fel ca şi locuitorii comunei Şag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.