O săptămână de filme în aer liber, cu intrarea liberă, la Caravana...

O săptămână de filme în aer liber, cu intrarea liberă, la Caravana TIFF

0
DISTRIBUIȚI

Timp de o săptămână, din 28 august până în 3 septembrie, timișorenii sunt așteptați în fiecare seară de la ora 21,30 la grădina de vară „Capitol”, pentru a vedea povești de dragoste, comedii, thrillere și documentare remarcate în festivaluri și apreciate atât de critici cât și de publicul larg. Filmele, care au făcut parte din selecția celui mai mare eveniment cinematografic din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania, sunt aduse la Timișoara de Caravana TIFF, care întreprinde un turneu prin mai multe orașe din țară.

Seria de filme în aer liber va fi deschisă de o seducătoare poveste de dragoste, o coproducție filmată parțial în Transilvania, „Povestea iubirii” în regia lui Radu Mihăileanu, care a avut la TIFF un public de 3000 de spectatori, și va continua cu un thriller palpitant, „Dumnezeu să ne ierte”, care a fost nominalizat la șase premii Goya.


Miercuri este programată comedia italiană „Nebune de fericire” aventura a două femei extrem de diferite care se întâlnesc într-o clinică de psihiatrie de unde evadează, iar joi, filmul românesc „Vara s-a sfârșit”, regizat de Radu Potcoavă, povestea aventuroasă a doi puști din timpul vacanței.

„(M)ucenicul”, un film rusesc premiat la Cannes, este drama unui tânăr cuprins de o criză mistică, iar documentarul „Varză, cartofi și alți demoni”, o coproducție româno-germană regizată de Șerban Georgescu, premiat în acest an de Uniunea Cineaștilor din România, relatează experiența unui regizor care devine agricultor, doar pentru a-și da seama cum e posibil să ieși mereu în pierdere lucrând într-un sat care are o mie de tractoare și a produs 100.000 de tone de varză și cartofi care nu se vând.

Săptămâna de filme se încheie cu docu-ficțiunea poloneză „Toate aceste nopți albe”, povestea a doi tineri care își trăiesc cu intensitate viața și iubirile într-o lume care pare adormită, film care a obținut premiul pentru regie la competiția World Cinema – Documentar la Festivalul de la Sundance. Intrarea la filme este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.