Opt elevi de 10 din Timiș, premiați de Ministerul Educației. Ce sume...

Opt elevi de 10 din Timiș, premiați de Ministerul Educației. Ce sume de bani primesc

0
DISTRIBUIȚI

Cei mai buni elevi din județul Timiș vor fi premiați de Ministerul Educației. Este vorba de șase absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, plus alți doi elevi care au primit nota maximă la Evaluarea Națională.

Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la BAC, în acest an.

Din județul Timiș vor primii premii în bani următorii absolvenți de liceu: Rusu Paul Cristian, Nesici Alexandra, Criste Silviu Eric, Morariu-Brînzei Tudor, Purtator Larissa, de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara, care au susținut BAC-ul după model german, și Dinu M.


Ansira-Ariadna, de la Colegiul Național Bănățean.

De asemenea, vor fi recompensați financiar și Drăgănescu CN. Ioana Lisandra, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, și Jura F. Ștefan Alexandru, de la Colegiul Național Bănățean, cu media 10 la Evaluarea Națională.

La nivel național, vor beneficia de astfel de stimulente 137 de absolvenți de clasa a XII-a, respectiv 497 de absolvenți de clasa a VIII-a.

„Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. Din categoria elevilor cu potențial deosebit fac parte și elevii care obțin media generală 10 la examenele naționale de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal”, transmite Ministerul Educației, prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.