Operațiune ca-n filme a patru tineri francezi ca să intre cu droguri...

Operațiune ca-n filme a patru tineri francezi ca să intre cu droguri în România. Care a fost ghinionul lor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Vacanţă cu ghinion pentru patru tineri din Franţa. Aceştia au ajuns pe mâna procurorilor DIICOT Timişoara după ce au fost prinşi cu droguri de către poliţiştii de frontieră de la Moraviţa

Duminică dimineaţa, în jurul orei 04.30, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte doi bărbaţi care se îndreptau dinspre teritoriul statului vecin, spre interiorul ţării.

Imediat o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului și i-au reținutt pe cei doi. Au stabilit că sunt cetăţeni francezi, care au trecut ilegal graniţa din Serbia, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Moravita pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că unul dintre cetăţenii francezi se afla în posesia unui paşaport francez valabil, iar celalalt, în vârstă de 23 ani, nu avea nici un document de identitatea asupra sa. În urma controlului amănunţit efectuat asupra celor două persoane, au fost găsite aproximativ 18 grame de substanță maronie, despre care tânărul a declarat ca este hașis pentru consum propriu. De asemenea, tinerii au mai susținut că au recurs la aceasta metodă deoarece doreau să ajungă la un festival din vestul țării, iar unul dintre ei nu poseda documente de identitate pentru a efectua formalitățle de frontieră.

În acelaşi timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind într-o autorulotă, înmatriculată în Franţa, doi cetăţeni francezi, ambii în vârstă de 21 de ani, care s-au legitimat cu documentele personale.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport şi bagajelor au fost descoperite: un flacon cu un steroid anabolizant, 6 grame de substanţă vegetală posibil ciupercă halucinogenă şi un cartuş de vânătoare. La cercetări tinerii au declarat că veneau în vacanţă în România şi urmau să-i preia pe cei doi conaţionali reţinuţi de poliţiştii de frontieră la „frontiera verde”, după ce efectuau intrau în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea in tara de droguri de risc, contrabanda calificata, complicitate la trecerea frauduloasa a frontierei de stat, precum si nerespectarea  regimului armelor si munitiilor, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun.

Cei patru cetăţeni din Franta au fost prezentaţi procurorului D.I.I.C.O.T.


– Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea continuării cercetărilor, iar substanţele găsite asupra lor au fost trimise spre expertizare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.