Pericol de inundații în mai multe zone din vestul țării. Vezi ce...

Pericol de inundații în mai multe zone din vestul țării. Vezi ce râuri sunt vizate de avertizarea hidrologică

0
DISTRIBUIȚI

În urma ploilor abundente prognozate pentru aceste zile, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor București a emis o avertizare hidrologică pentru mai multe bazine hidrografice, printre care Crișul Alb, Mureșul inferior, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna și afluenții mici ai Dunării aflați în amonte de Dobeta-Turnu Severin.

Avertizarea este valabilă pentru intervalul 12 august ora 22.00 și 14 august ora 9.00 și vizează scurgeri importante pe versanți, torente și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inindații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Pentru intervalul de timp menționat a fost emis un cod galben de avertizare dar se prognozează că astăzi, 13 august, între ora 02.00 și ora 16.00, fenomenele pot avea o intensitate mai mare pe unele râuri din județele Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Mehedinți și Gorj, iar pe afluenți de grad inferior acestea pot deveni periculoase, astfel încât, pentru bazinul superior al râurilor Bega și Timiș și afluenții din bazinul mijlociu și inferior ale acestora, pentru bazinul superior al Bârzavei, pentru râurile Moravița, Caraș și Nera și pentru afluenții mici ai Dunării din zona orașului Drobeta-Turnu Severin a fost emis un cod de avertizare portocaliu.


Fenomene periculoase se pot produce mai ales pe afluenții mici ai râurilor marcate pe hartă. Prognoza va fi actualizată în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.