Petre Ionuţescu şi Daniel Dorobanţu, concert de zile mari la mănăstirea Maria...

Petre Ionuţescu şi Daniel Dorobanţu, concert de zile mari la mănăstirea Maria Radna FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-473064521">

Artiştii timişoreni Petre Ionuţescu şi Daniel Dorobanţu au susţinut un concert deosebit marţi seara, la mănăstirea Maria Radna din Lipova, evenimentul fiind transmis în direct şi prin intermediul Internet-ului. Secvențele de video art din timpul transmisiei au conţinut ilustrații de Marian Ștefan și M.J. Wonderkind alături de fotografii semnate Georgiana Feidi și Daniel Dorobanțu.

Petre Ionuțescu (inițiatorul proiectului Trompetre) a lansat în luna martie a anului trecut, albumul „Maria Radna Live”, evenimentul prilejuind un concert de muzică ambientală care a avut loc la Domul Catolic din Piața Unirii. În vara anului 2015, în cadrul manifestărilor dedicate inaugurării bisericii reabilitate de la Mănăstirea Maria-Radna din Lipova, a avut loc și un eveniment eclectic-experimental. Artiștii reuniți în jurul proiectului Trompetre au concertat pe 15 august 2015. Cavalul, fluierul, tulnicele, trompeta, tuba și psalterionul au dat evenimentului pete de culoare autohtone străvechi. Înregistrarea concertului de la Lipova s-a materializat într-un album. „Maria Radna Live”, care conține 7 piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura. Lansarea materialului s-a făcut printr-un concert tot într-un spațiu ecleziastic:

Daniel Dorobanţu este binecunoscut pentru concertele de basm pe care le-a susţinut în ultimii ani. De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta lui este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român și Centrul Ars Electronica din Linz și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

Foto: Anita Ramona

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.