Președintele PNL, anunț ȘOC la Timișoara: nicio instituție publică nu are bani...

Președintele PNL, anunț ȘOC la Timișoara: nicio instituție publică nu are bani suficienți de salarii până la sfârșitul anului. Care este cauza

0
DISTRIBUIȚI

Anunț important făcut de Ludovic Orban, la Timișoara. Președintele PNL spune că sunt bani pentru plata salariilor angajaților care lucrează în instituțiile publice din țară doar până cel târziu la sfârșitul lunii septembrie. Asta după ce a intrat în vigoare legea salarizării unitare, de la 1 iulie.

“Aproape toate instituțiile publice, în urma adoptării legii salarizării, nu au banii necesari pentru plata salariilor decât până cel târziu la sfârșitul lunii septembrie.


Fiecare instituție va trebui să opereze rectificări, pentru că prima cheltuială pe care trebuie s-o acopere este cea a salariilor. Dacă nu plătești salariile, înseamnă că dai foc la țară, în sectorul public”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai precizat că va fi nevoie să se ia bani pentru plata salariilor angajaților de la investiții sau de la lucrări de mentenanță, iar calea ferată se va duce de “râpă”, iar drumurile se vor umple de gropi.

“La ora actuală vă spun că nicio instituție publică nu are bani suficienți prevăzuți la capitolul cheltuieli personal, nu are banii suficienți pentru salarii până la sfârșitul anului. Asta înseamnă că se vor lua alți bani de la investiții, de la lucrările de mentenanță. Calea ferată se va duce de râpă, drumurile se vor umple de gropi și spitalele vor fi în starea mizerabilă în care sunt ținute de autorități ca urmare a subfinanțării, iar calitatea serviciilor prestate către cetățean va fi diminuată”, consideră Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.