Primăria Timişoara se pune pe treabă. Vezi ce spații vor fi transformate...

Primăria Timişoara se pune pe treabă. Vezi ce spații vor fi transformate în creşe

0
DISTRIBUIȚI

Aşa cum anunţa încă de săptămâna trecută, administraţia municipală face demersuri pentru amanajarea unor noi creşe în Timişoara. Numărul de cereri depuse se ridică la 646, iar numărul de locuri disponibile la 205, repartizate în 13 unităţi.

În acest sens, primăria va amenaja cu fonduri de la bugetul local spaţiile nefolosite de la Grădiniţa cu program prelungit PP 37 din Calea Aradului nr.


38 pentru o nouă creşă, valoarea estimată a lucrărilor fiind 175.000 lei (fără TVA), spaţiile nefolosite de la Grădiniţa cu program normal PN7 din zona Pieţei Nicolae Bălcescu, strada Independenţei nr. 18, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 110.000 lei (fără TVA) spaţiile nefolosite din incinta Grădiniţei cu program prelungit PP 27 de pe str. Brânduşei nr. 15, valoarea estimată: 140.000 lei (fără TVA). Numărul de locuri nou create se va ridica la 170.

Primăria vrea să aplice şi pentru finanţare de la Uniunea Europeană pentru a obţine banii necesari construirii a două creşe: una în partea de nord şi una în partea de sud a oraşului. “Biroul clădiri, terenuri şi dotări diverse a identificat 3 terenuri: I.I. de la Brad nr. 1/E, strada Prahova nr 12 şi un teren de 8000 mp pe strada Bogdăneştilor. S-a mai avut în vedere un teren pe strada N.D.Cocea, dar care deocamdată nu este dezmembrat. Costul estimativ al construcţiei unei creşe noi este de aproximativ 2 milioane de euro (alocarea pentru Timişoara este de 3,5 milioane de euro) “, transmite municipalitatea.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.