Punct de prim ajutor, deschis la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Cum sunt...

Punct de prim ajutor, deschis la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Cum sunt ajutați credincioșii

0
DISTRIBUIȚI
Punct de prim ajutor, deschis la catedrală.

Credincioșii din Timișoara care participă la slujbele religioase oficiate la Catedrala Mitropolitană primesc sprijin în cazul în care li se face rău din cauza temperaturilor extreme. La inițiativa mitropolitului Banatului și a Direcției de Sănătate Publică Timiș, a fost deschis un punct de prim ajutor și în lăcașul de cult din centrul orașului.

“Pe perioada acestor zile caniculare, când disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, la punctul de prim ajutor de la Catedrala mitropolitană, va exista personal medical, ce va acorda asistență medicală specializată (consultații medicale primare: măsurarea indicelui glicemic, a tensiunii arteriale), având la dispoziție echipamente medicale, truse de prim ajutor, medicamente de primă urgență și aparate medicale.


De asemenea, pentru atenuarea efectelor caniculei, acest punct de prim ajutor a fost dotat și cu dozatoare de apă rece”, transmite Arhiepiscopia Timișoarei.

Programul de funcționare a punctului de prim ajutor se va desfășura pe întreaga perioadă caniculară, în intervalul orar 07.00 — 21.00.

Medicii le recomandă cetățenilor ca, în zilele caniculare, să evite expunerea la soare, să consume lichide și să poarte haine de culoare deschisă, iar persoanelor vârstnice, celor cu afecțiuni cardiace ori aflate sub tratament medical, să evite, pe cât posibil, deplasarea pe perioada caniculei, între orele 11.00 – 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.