REVIGORANT ACS Poli, gură importantă de oxigen în fața nou-promovatei Juventus București,...

REVIGORANT ACS Poli, gură importantă de oxigen în fața nou-promovatei Juventus București, sufocată de canicula de pe Bega

1
DISTRIBUIȚI
Sebastian Mailat, unul dintre plusurile lui ACS Poli azi

Cu foame nu doar de bani — după decizia autorităților locale de a amâna finanțarea, dar și după ce transferurile lui Artean și Bîrnoi către FCSB au căzut — dar și de puncte, ACS Poli Timișoara a avut un început energic contra lui Juventus București, într-o după-amiază sufocantă, la +39 de grade Celsius. La gazde plusul a venit din partea stângă, de la Mailat, care a creat primul gol și l-a marcat pe al doilea, astfel că trupa lui Ionuț Popa a bifat a doua victorie din actuala stagiune, scor 2-1, ultimul gol fiind marcat de Țâră, atunci când meciul a intrat în minutele de prelungire.

Alb-violeții au ascultat de îndemnurile antrenorului Ionuț Popa, care a spus la conferința de presă premergătoare meciului ce a deschis etapa a IV-a din Liga I că trebuie să se schimbe ceva în atitudine, și au deschis scorul după mai puțin de 10 minute. Mailat, în banda stângă, după o cursă de câțiva zeci de metri, a intrat spre axul terenului, i-a întors mingea lui Alexandru Munteanu, care a tras fără speranțe pentru goalkeeper-ul Stoian, 1-0.

Pauza de hidratare de la mijlocul primei reprize l-a revitalizat pe Mailat, care a rămas principalul ghimpe din coasta apărării juventine. Mânzul timișorean a primit din nou mingea la picior, a șarjat pe partea stângă în același mod în care a făcut-o la faza deschiderii scorului, însă a tras pe lângă butul stâng al porții trupei din București. Cânu, căpitanul, a fost aproape să-i servească pe tavă un gol lui Măzărache, după o pasă în spate fără să se asigure, însă atacantul lui Juventus a tras mult alături, chiar dacă l-a depășit în lateral și pe Curileac. Răcoarea de la cabine a fost servită jucătorilor după ce Sesar i-a aplicat un cot în figură lui Croitoru, pentru care a văzut primul cartonaș galben al jocului.

Juventus București a avut prima șansă în partea secundă, însă Curileac a fost pe fază la șutul centrare a lui Ștefan și a trimis în corner, de sub transversală.


ACS Poli a răspuns printr-o fază cursivă. Crețu a primit mingea în profunzime, ia centrat lui Bud în fața porții care, cu om în față, a șutat în blocaj. Replica a venit la faza imediat următoare, tot după o centrare bună a lui Ștefan, reluată pe spate cu capul de Măzărache, însă fără țintă.

Câteva minute mai târziu Vașvari putea majora diferența tot după o fază asemănătoare cu cea de la golul marcat de Munteanu, dar a tras telefonat, la firul ierbii, în brațele lui Stoian. Totuși, a avut șansa să-și ia revanșa. Pasa către Mailat s-a aflat la originea golului doi, jucătorul de 19 ani dovedindu-și calitățile prin finalizarea cu latul, pe sus, pentru 2-0.

Ocaziile s-au succedat pentru gazde, în fața unei echipe sufocate. Miguel, intrat pe parcurs, a avut o primă șansă, urmată de șutul dintr-o bucată a lui Artean, respins în corner, ca la faza care urmat, același Artean să trimită din nou periculos. Deși victoria era ca și obținută, Ionuț Popa a fost exasperat pe final de o decizie a centralului Antonie, care l-a iertat pe unul dintre fundașii oaspeților de un cartonaș galben, după un fault cinic, din alunecare, administrat lui Croitoru.

Țâră, la o fază care nu anunța nimic, s-a înălțat cu capul din zona punctului cu var și a redus din diferență, la o fază în care a prins apărarea bănățenilor prea relaxată. A fost însă prea târziu, astfel că ACS Poli Timișoara obține astfel a doua victorie după patru etape, având un total de șase puncte înaintea deplasării din etapa viitoare, de la FC Botoșani, și speră ca situația financiară să capete nuanțe pozitive.

*

ACS Poli Timișoara – Juventus București 2-1 (1-0) (‘9, Munteanu; ’68, Mailat / ’91, Țâră)

ACS Poli Timișoara: Curileac – V. Crețu, Cânu (c.), Melinte, Țigănașu – Vașvaru, Artean (’87, Soljic) – A. Munteanu, Doman (’14, Croitoru), Mailat – Bud (’65, Bud). Antrenor: Ionuț Popa.

Pe bancă: Straton, Șeroni, Ciucur, Bîrnoi.

Juventus București: Stoian – Beța, Benga (’46, Wallace), Morariu, Ștefan – Călințaru, Sesar, Mihăescu (’58, Buhăescu), Stoenac – A. Lungu (’38, Țâră), Măzărache. Antrenor: Daniel Oprița.

Pe bancă: Mingote, Carabela, C. Petre, Bucșa.

Cartonașe galbene: / Ivan Sesar, Mihăescu.

Arbitrii: Andrei Antonie (București) –  Daniel Mitruți (Craiova) și Mihai Marius Marica (Bistrița). Observator: Zoltan Szekely (Baia Mare).

1 COMENTARIU

  1. pe Vasvaru il cheama de fapt Vasvari si nu Bud, care a jucat de la inceput, a intrat in min. 65 ci brazilianul cel nou adus. putina atentie, dar de altfel articolele sint bune si f. bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.