Ripensia, la SUPERLATIV: roș-galbenii au răsturnat tabela și au învins favorita ASA...

Ripensia, la SUPERLATIV: roș-galbenii au răsturnat tabela și au învins favorita ASA Târgu Mureș. Derby cu cinci goluri în ”Ciarda Roșie” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Imaginea bucurie, des întâlnită în Ciarda Roșie

FC Ripensia Timișoara și-a continuat startul impecabil din B. Dacă în primele trei runde poate se spunea că nici adversarii nu erau cei mai străluciți, nou promovata din ”Ciarda Roșie” s-a luat azi la trântă și a câștigat cu fosta divizionară A ASA Târgu Mureș. A fost un 3-2 spectaculos după ce ardelenii au condus de două ori pe tabelă și ”Ripi” rămâne liderul surpriză al Ligii a II-a.

Ripensia a arătat încă de la început că nu are complexe în fața unui adversar mai galonat la casele de pariuri. Mediop putea deschide scorul în minutul 5 cu puțin mai mult noroc. Jocul a fost echilibrat și ASA a atacat mai hotărât după prima jumătate a reprizei. În minutul 23 Gakos se opune deschiderii scorului. Iar peste un minut oaspeții pot marca din nou. Se opune și bara la reluarea Stoica. Vlădia (min. 36) nu găsește ținta din poziție bună. Iar într-un moment în care fazele se succed cu repeziciune echipa vizitatoare are prima câștige de cauză. Georgios Gakos scoate cât poate în fața lui Ene și apoi a lui Iacob, dar la următorul corner e învins de Candrea (37) după ce inițial a respins mingea trimisă de Boiciuc. ”Ripi” nu pare să resimtă golul încasat, atacă și egalarea vine de la Adrian Popa. Căpitanul gazdelor pătrunde curajos în careu și finalizează cu stângul la colțul scurt.

Imediat după pauză balanța pare să încline din nou către ASA. În minutul 49 Sârbu reușește un gol de kinogramă, un șut în cros de la distanță și face 2-1 pentru oaspeți. Nici de această dată însă ripensiștii nu cedează. Peste șase minute e rândul lui Dumiter să-și ocolească toți adversarii și să finalizeze tot cu stângul pe lângă Iacob. Mai mult, mureșenii nu se dezmeticesc bine și mai înscasează un gol de la ”mașinăria” ofensivă a lui Steop. De această dată Matiș sparge gheața finalizând simplu mingea trimisă excelent din stângul lui Călin Toma.

ASA, mai contondentă, se aruncă în atac, dar cei care au avut ocazii mai mari au fost tot timișorenii. Candrea a trimis cu capul (71) peste poarta lui Gakos. Dar Călin Toma l-a ținut ocupat pe Iacob din lovituri libere iar în prelungiri Mediop a luat la țintă bara tot dintr-o fază fixă.

”Ripi” câștigă meritat și e, cel puțin până mâine când joacă Sibiul, singura din B cu 12 din 12 puncte adunate în acest sezon.

Ripensia Timișoara: G.


Gakos – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Hecsko, C. Toma – Dumiter, Zaluschi (88 Stoi), S. Bobină, Ad. Ungureanu (90+3 Nanu) – Matiş, Mediop. Antrenor: Remus Steop.

ASA Tg. Mureș: Fl. Iacob – Băjan, C. Ene, Candrea (cpt.), Panait – P. Iacob, Mijokovic (88 V. Petra), D. Muntean (62 R. Licu), C. Sîrbu – Al. Boiciuc (80 Petriș), Al. Stoica. Antrenor: Laszlo Balint.

Laszlo Balint, împăcat: ”Victoria Ripensiei e meritată”

Pentru timișoreni a patra victorie consecutivă în Liga 2 reprezintă deja o depășire a așteptărilor, cel puțin a celor inițiale. ”Mă bucur foarte mult atât pentru victorie cât și pentru faptul că am rămas liderii Ligii a II-a. Mă bucur că la primul meci televizat i-am făcut fericiți atât pe cei care au venit la meci, cât și pe cei din fața televizorului. Nu ne-am așteptat, clar am intrat la fiecare meci ca să câștigăm, dar clar nu ne gândeam că vom avea maximum de puncte după patru etape. Cu siguranță acest lucru ne dă foarte multă încredere, ne face să tratăm meciurile altfel, și adversarii probabil ne vor privi mai serios”, a declarat Adrian Popa, căpitanul lui ”Ripi”.

De partea cealaltă, tehnicianul lui ASA a recunoscut cu fairplay meritele ripensiștilor. ”Nu am reușit să facem un joc bun. Am dat dovadă de foarte multe naivități pe fază defensivă. Am condus 1-0 și 2-1 și nu am reușit să gestionăm momentele în care am avut avantaj pe tabelă. Una peste alta victoria Ripensiei e meritată. Chiar dacă am avut momente bune de joc nu am reușit să facem acea presiune iar în ultimele 15 minute chiar nu am reușit să ne creăm și Ripensia a avut oportunitatea de a se desprinde. E o lecție pentru noi. Trebuie să mergem mai departe, avem un program dificil, să analizăm. Din păcate pentru o echipă care vrea să promoveze facem multe greșeli. Exact la ce ne așteptam de la Ripensia nu am reușit să îi blocăm. Cred că e o echipă frumoasă, care demonstrează că se poate veni cu același nucleu de la Liga 3 și să faci o figură frumoasă. Merită aprecieri și le urez succes. E evident că suntem încă în căutări, avem nevoie de întăriri în toate compartimentele. Rămâne să vedem ce transferuri reușim în următoarea perioadă”, a spus Laszlo Balint. Mureșenii, care îl au în conducere pe Dinu Vamă, erau socotiți mari favoriți în B chiar dacă clubul e în insolvență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.