FC Ripensia, TREI din TREI în B: roș-galbenii au bătut și Snagovul....

FC Ripensia, TREI din TREI în B: roș-galbenii au bătut și Snagovul. Valeriu Răchită acuză DUR arbitrajul: ”A fost cu temă” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Adrian Zaluschi a deschis scorul cu Snagov

Nou promovata timișoreană a scos maximum din acest (re)debut în B. FC Ripensia Timișoara rămâne lideră după ce a trecut de ”reinventata” CS Sportul Snagov, scor 2-0 (2-0). Oaspeții ilfoveni au adus acuze grave arbitrului Ovidiu Mazilu prin vocea managerului Valeriu Răchită. Roș-galbenii au deschis scorul prin Zaluschi, care a marcat în urma unui penalty care s-a lăsat și cu eliminare pentru vizitatori. Iar celălaltă reușită i-a aparținut senegalezului Mediop. Deși au avut doi oameni în plus pe final, bănățenii au irosit restul șanselor.

Prima jumătate de oră a partidei din Ciarda Roșie a fost destul de echilibrată. Decarul gazdelor, Adrian Zaluschi, nu a găsit ținta din loviturile libere executate în minutele 13 și 18. Oaspeții au replcat periculos prin Voinea, al cărui șut a fost deviat în bara porții apărate de Gakos. Peste alte 13 minute Vlădoiu încearcă să-l surprindă pe portarul Ripensiei, dar acesta respinge de sub transversală. După o perioadă de joc cu ambele echipe destul de nesigure la pasa decisivă jocul s-a ”rupt” în minutul 37. Radu îl faultează la limita careului pe Mediop și arbitrul Mazilu din Satu Mare dictează lovitură liberă din afara careului. De această dată execuția îi aparține lui Călin Toma și mingea izbește un adversar din zid. Ghinionul oaspeților e că ”centralul” dictează henț și cartonaș galben la atacantul Dobre, care tocmai văzuse un avertisment pentru un fault stupid în careul celălalt. După trei minute de parlamentări Zaluschi înscrie cu un șut pe jos de la punctul cu var. Mai mult, repriza se încheie fantastic pentru ”Ripi”. O pasă cu stângul a lui Popa e deviată elegant de Mediop pe lângă Fila.

La 2-0 și cu om în plus Ripensia s-a ”jucat cu prada” în repriza secundă. Snagovul a riscat, dar, rând pe rând Dumiter (min. 49), Matiș (50) și Mediop (60), au irosit șanse care în alte circumstanțe ar fi greu de iertat. După ce Fila a scos miraculos în corner reluarea celui din urmă același Dumiter a trimis în bară din recentrarea lui Vlădia. În minutul 68 Matiș a mai ratat o ocazie mare iar pe final roș-galbenii puteau reduce turația motoarelor. Cu șase minute înainte de final Munteanu vede cartonașul roșu direct pentru lovitura aplicată cu brațul în figura lui Adi Popa, tocmai după ce căpitanul gazdelor îl depășise. Ultima ocazie de a majora tabela i-a aparținut senegalezului Mediop, care l-a luat la țintă pe Fila din apropiere.

Până la urmă a rămas scorul stabilit la pauză, 2-0, și ”Ripi” are un parcurs perfect până acum în Liga 2. Trei victorii din trei, nouă puncte, tot atâtea câte au adunat ASA și Sibiul până acum. Prin urmare, mureșenii vor sosi marți în Ciarda Roșie pentru un adevărat derby de clasament.

FC Ripensia Timișoara: G. Gakos – Popa (cpt.), Vlădia, Hecsko, C. Toma – Dumiter (80 L. Tudor), Zaluschi, Bobină (85 Ștoi), Ungureanu (72 Nanu) – Matiş, Ndiaye. Antrenor: Remus Steop.

CS Sportul Snagov: Fila – Vlădoiu (70 Ionescu), Lică, Şerban, Cornea (78 Oancea) – Al. Radu (cpt.) – Buștea, D. Munteanu, Borțoneanu (46 Kimbaloula), Buştea, Voinea – L. Dobre. Antrenor: Valeriu Răchită.

Valeriu Răchită: ”Rezultatul a fost înfluențat decisiv de arbitraj”

Cel mai supărat, încă din timpul meciului, a fost azi Valeriu Răchită.


Managerul trupei din Snagov a avut și o discuție cu arbitrul Mazilu în timpul partidei și a făcut la final acuze grave la adresa sătmăreanului. Trebuie precizat că și unul dintre ”asistenți” i-a semnalizat ”centralului” faultul de ”roșu” al lui Munteanu la a doua eliminare dictată azi.

”O să mă uit din nou la dvd. Cred că până la cartonașul roșu și penalty-ul acordat a fost un meci echilibrat. Am avut și o bară. De acolo, de la acea fază s-a rupt totul. Felicit Ripensia pentru victorie, parcurs și le urez baftă. Trag un semnal de alarmă în legătură cu ce se întâmplă cu arbitrajul. Bannerul de Liga 2 spune că marea performanță începe aici. Pentru jucători, echipe. Arbitrii fac mai mult decât le permite meseria. Și mă refer la acest arbitru care credeți-mă nici nu știu cum îl cheamă. Am jucat destul de mult fotbal ca să spun că acest arbitru a venit cu temă. Și o să merg săptămâna viitoare la anumite emisiuni TV, cu faze, să demonstrez că tot ce a fost fault, sau 50/50, a dat pentru echipa adversă. Nu-i acuza pe cei de la Ripensia. Dar acest domn arbitru nu are nicio șansă să ajungă în Liga I. Preferam să spună de la început că: ați venit degeaba până la Timișoara. Că trebuie să câștige Ripensia. Decât să-mi dea două cartonașe roșii. Dacă acela e penalty, cu lovitură liberă bătută în zona stomacului și să se dea al doilea galben. Înseamnă că n-am jucat deloc fotbal… Kimbaloula și Vlădoiu mi-au venit recent, suntem o echipă în formare, azi am jucat cu cinci juniori în formula de start. Nu avem un obiectiv, decât să facem o echipă. Normal, le-am reproșat la pauză ca din trei faze să primim două goluri și noi la ocaziile avute să nu marcăm. Dar rezultatul a fost înfluențat decisiv de arbitraj”, a declarat Valeriu Răchită.

”Întotdeauna am crezut în ceea ce am făcut. Am reușit trei victorii, încercăm să fim modești. Să mergem în continuare pe aceeași pantă ascendentă, să încercăm să ne concentrăm mai mult pe finalizare. Lucru pe care azi nu l-am reușit în condițiile în care am avut și doi jucători în plus. Faptul că avem trei victorii nu poate decât să mă bucure. Trebuie să rămânem aceeași echipă dornică de progres. Încercăm să reglăm la fiecare antrenament ce nu merge. Faptul că ne creăm ocazii mă bucură… Avem jucători cu calitate, tehnică bună și ne permitem acest joc de posesie, să ajungem des în fața porții. Prima parte a fost cu emoții. Adversarul a venit să se apere, a jucat cu mingi lungi. A avut și Gakos două intervenții. De aia e frumos fotbalul… Noi suntem o echipă curată, e o bază a unei culturi pur fotbalistice. Dacă arbitrul a și greșit e numai problema dânsului. Dar eu cred că azi a fost un arbitraj corect și nu se pune problema să fi încercat noi altceva față de ce am arătat în teren”, a spus și Remus Steop, tehnicianul Ripensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.