Ripensia Timișoara întâlnește ASA Târgu Mureș în derby-ul startului de sezon al...

Ripensia Timișoara întâlnește ASA Târgu Mureș în derby-ul startului de sezon al Ligii a II-a. Arena ”Ciarda Roșie”, gătită pentru o premieră

0
DISTRIBUIȚI
Ripensia Timișoara s-a bucurat deja de două victorii acasă

Începutul excelent al Ripensiei în B au adus nou promovata timișoreană în postura de a disputa un derby de clasament. Roș-galbenii primesc mâine replica unei favorite, retrogradata din elită ASA Târgu Mureș, grupare care a acumulat de asemenea maximum de puncte. Pentru prima dată arena din cartierul Ciarda Roșie va fi gazda unei dispute transmise în direct de un post cu acoperire în întreaga țară.

Moralul timișorenilor e la cote înalte înaintea primei intermediare din acest szon al Ligii a II-a. ”Ripi” e lider datorită golavorajului și e urmată în clasament de ASA și o altă nou promovată, Hermannstadt, care au acumulat tot maximum de puncte. ”Mă bucur că sunt uniți jucătorii și că lucrurile stau destul de bine. Pregătim jocul cu cei de la Târgu Mureș, care au și ei echipă tânără, bună, i-am urmărit.


Au jucat destul de bine, dar noi încercăm să punem în aplicare ceea ce știm. E un derby la început de campionat, mai e mult timp până la terminarea sezonului. Aș vrea să ne ducă rezultatele acolo, dar deocamdată mă gândesc la meciul de marți, niciodată nu încerc să mă gândesc foarte foarte departe. Mă gândesc la multe ca să pot realiza măcar jumătate”, a declarat Remus Steop după succesul cu CS Sportul Snagov (2-0). În continuare bănățenii nu pot miza pe Cosmin Mânecan, în convalescență după operația de la genunchi.

Ardelenii au învins la rândul lor două grupări întrecute și de elevii lui Remus Steop: Foresta și Luceafărul. Cealaltă victimă a grupării pregătite de Laszlo Balint a fost nou promovata Știința Miroslava. ASA și-a schimbat mult lotul după retrogradare, printre noii jucători ai ardelenilor se numără și Florin Ilie, jucător albaiulian crescut la Poli.

”Ciarda Roșie” la TV

Arena din sudul Timișoarei e departe de a fi un stadion modern. Totuși, de când baza a fost preluată de ripensiști îmbunătățirile sunt evidente. Mâine, ex-”Tehnomet”, care până la promovarea roș-galbenilor văzuse doar fotbal județean zeci de ani va avea parte de o transmisiune live la nivel național. Până acum jocurile lui ”Ripi” de aici au fost transmise doar pe internet. Digisport a ales să televizeze Ripensia – ASA iar arena, redenumită ”Ciarda Roșie”, a suportat schimbări în această vară pentru a face posibilă o astfel de acțiune. Printre îmbunătățirile necesare se numără platformele pentru camerele TV apărute după gardul din spatele băncilor de rezerve. În continuare capacitatea arenei e foarte redusă. La ultimul joc noua mini-peluză nu era deschisă.

Partida FC Ripensia Timișoara – ASA Târgu Mureș se dispută mâine, de la ora 18.00, în etapa a IV-a (intermediară) a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.