RMN-ul Spitalului Județean Timișoara, vechi de 15 ani. Când ar putea veni...

RMN-ul Spitalului Județean Timișoara, vechi de 15 ani. Când ar putea veni unul nou

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru bolnavii din vestul țării care ajung la Spitalul Județean Timișoara. Până la sfârșitul anului, există șanse mari ca în unitatea medicală să ajungă un RMN nou. Acesta ar urma să fie cumpărat de Ministerul Sănătății, cu bani de la Banca Mondială.

Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, spune că RMN-ul care funcționează acum în unitatea medicală are o vechime de 15 ani, perioadă în care au fost efectuate aproximativ 50.000 de investigații imagistice. De asemenea, la “Județean” va ajunge și un computer tomograf.

“O veste foarte bună venită din partea ministerului se referă la demararea procedurii de achiziție de aparate de imagistică, respectiv un RMN și un computer tomograf, care sunt prevăzute a fi licitate de către Ministerul Sănătății, prin fonduri de la Banca Mondială, și vor fi atribuite Spitalului Județean Timișoara.


Până la sfârșitul anului, sper că aceste aparate vor fi instalate în compartimentele spitalului nostru. Este extrem de important, pentru că am făcut demersuri foarte multe, iar dorința ne-a fost ascultată, având în vedere vechimea RMN-ului, de peste 15 ani și numărul uriaș de investigații efectuate pe acest aparat, cred că este aproape de 50.000. Computerul tomograf va fi alocat la Casa Austria, unde funcționează Secția de Politraumatologie, ceea ce înseamnă că pacientul cu politraumatisme va fi preluat direct de către unitatea din Casa Austria și acolo vor continua toate investigațiile”, a explicat Marius Craina.

Potrivit managerului Spitalului Județean Timișoara, în perioada următoare, vor ajunge aparate medicale și pentru Unitatea de Primiri Urgențe, dar și pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, care vor fi achiziționate tot cu fonduri de la Banca Mondială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.