Să îmbătrânim mai încet: ne place să ni se spună că arătăm...

Să îmbătrânim mai încet: ne place să ni se spună că arătăm mai tineri decât suntem, iar o serie de măsuri ne-ar putea ajuta să ne menținem așa

0
DISTRIBUIȚI

Procesul de îmbătrânire este unul cât se poate de natural, însă specialiştii atrag atenţia că unele obiceiuri duc la o aceelerare ireversibilă a acestuia. Vestea bună este că există şi mai multe obiceiuri care ne asigură un aspect mai tânăr.

O pauză pentru păr

Dacă în primii 30 de ani de viaţă avem senzaţia că putem să ne supunem podoaba capilară oricăror tratamente sau experimente, pe măsură ce trece timpul părul nostru devine mai sensibil. O soluţie recomandată de specialişti pentru a ne asigura că părul nostru are un aspect tânăr este alegerea a una sau două zile pe săptămână în care să nu ne supunem părul niciunor tratamente.

Mai exact, femeile care sunt obişnuite să îşi întindă părul cu placa sau, din contră, să apeleze la ondulator pentru a obţine buclele perfecte ar trebui să ia o mică pauză. Un coc sau o coadă de cal sunt alternative perfecte pentru a arăta bine şi a ne lăsa părul de odihnească. Mai mult, este bine ca atunci când ne spălăm părul să îl lăsăm să se usuce natural cât mai des cu putinţă.

Atenție la piele și dinți

Cu toţii suntem conştienţi de pericolele expunerii la soare. Mulţi dintre noi nu neglijăm rutina aplicării unei creme de protecţie solară, asta însă doar când mergem la plajă. Medicii atrag însă atenţia că unul din principalele motive ale îmbătrânirii premature ale pielii este expunerea la soare, fără folosirea unei creme de protecţie. O cremă cu factor de protecţie 30 folosită zilnic ne scapă de efectele îmbătrânirii premature.

Dinţii albi sunt un semn al sănătăţii, al vitalităţii şi chiar al tinereţii. Însă pentru a ne menţine dinţii albi este nevoie să adoptăm o alimentaţie corespunzătoare. Micile plăceri sau, din contră, marile vicii pot dăuna sănătăţii şi frumuseţii dinţilor noştri.


Pe listă se află consumul de cafea, consumul de vin roşu, băuturile acidulate, fumatul sau chiar sosurile delicioase pe care le punem pe fripturi sau salate.

Oja ajută unghiile

Adesea, vârsta noastră nu este trădată de riduri, de cearcăne sau de alte semne cunoscute ale îmbătrânirii, ci chiar de unghiile noastre, care în timp se îngălbenesc.

Astfel, doamnele care doresc să confere mâinilor un aspect cât mai tineresc nu ar trebui să facă rabat de la niciun truc: crema hidratantă aplicată zilnic pe mâini ne fereşte de îmbătrânirea prematură a pielii. Nici oja de diverse culori sau inele şi brăţările cu modele diversificate nu ar trebui să lipsească din arsenalul nostru de înfrumuseţare.

Sport zi de zi

Mulţi dintre noi avem tendinţa să vedem sportul ca pe o corvoadă, iar scuza că nu am suficient timp este printre cele mai bune atunci când dorim să justificăm faptul că nu ne îngrijim de corpul nostru. Însă cel puţin 30 de minute de mişcare făcută în rimt alert ne asigură multiple beneficii precum reducerea tensiunii sau chiar îmbunătăţirea circulaţiei.

Pe listă se află şi îmbunătăţirea metabolismului, dar şi a stării de spirit. Toate acestea, plus promisiunea unui corp mult mai atrăgător, fac din exerciţiile fizice o „obligaţie” care ar trebui să ne devină o sursă de plăcere şi de relaxare.

Mai puțină sare

Nu de puţine ori, aspectul de faţă îmbătrânită este menţinut şi graţie pungilor de sub ochi. Toţi cei care prezintă acest simptom ar trebui să-şi verifice cu atenţie alimentaţia şi să facă modificările necesare.

Consumul excesiv de sare se traduce printr-un aspect „pufos”, din cauză că duce la retenţia de apă. Printre sursele ascunse de sare amintim pâinea, dulciurile, pastele, chipsurile, sosurile sau chiar cerealele.

Îmbătrânim la telefon

Faptul că telefoanele mobile emit anumite unde nu mai este un secret pentru nimeni. Cu toate acestea, mulţi dintre noi avem cel puţin două telefoane mobile, iar două ore fără acces la internet sunt suficiente pentru a ne induce senzaţia că trăim în alt secol.

Însă medicii atrag atenţia că mişcarea repetată de a privi în jos în timp ce tastăm pe telefonul mobil cauzează apariţia unor riduri. Cei care doresc să se bucure în continuare de plăcerea de a socializa prin intermediul telefoanele ar trebui să le ţină în aşa fel încât să nu fie nevoiţi să se aplece atunci când le folosesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.