Salariul de profesor al lui Nicolae Robu, mărit substanțial după ce a...

Salariul de profesor al lui Nicolae Robu, mărit substanțial după ce a primit gradația de merit, în urma unui efort „supraomenesc”

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, are motive de bucurie. Leafa pe care acesta o primește din partea Universității Politehnica din Timișoara, acolo unde și-a continuat activitatea și după ce a câștigat funcția de primar al Timișoarei, a crescut cu 25%, transmite adevarul.ro.

Acest fapt se datorează gradației de merit, pe care fostul rector al UPT a primit-o datorită muncii asidue pe care a depus-o ca profesor titular, timp în care la primărie a adunat sute de ore suplimentare, conform propriilor declarații. Cea mai recentă declarație de avere spune că primarul Timișoarei a obținut un venit lunar de 6.700 de lei, în vreme ce postul pe care-l ocupă la Universitatea Politehnica din Timișoara a contribuit la conturile sale sa cu 14.600 de lei.

Salariul de primar a fost mărit recent după promulgarea Legii salarizării unitare și, datorită activității didactice și de cercetare, suma pe care o va încasa lunar din partea instituției de învățământ superior va crește cu 25%. Perioada în urma căreia a primit gradația de merit coincide cu cea în care și-a desfășurat și activitatea ca primar. În 2015, când a prezentat situația orelor suplimentare în regim de voluntariat depuse la primărie – calcule ținute de șoferul său, Vasile Paraschiv – Nicolae Robu a muncit într-un an cât pentru un an și 9 luni, adunând la Primăria Timișoara 1.417 ore suplimentare. În tot acest timp, pe lângă viața personală și activitatea politică, Nicolae Robu a reușit să acopere și norma de 40 de ore pe săptămână la UPT, dar să obțină și gradația de merit.

Rectorul Politehnicii, Viorel Șerban, a declarat că primarul Timișoarei trebuie să meargă la universitate patru ore pe săptămână.


„Este profesor titular, cu normă întreagă. Are norma de titular, care înseamnă activitate didactică de opt ore echivalente pe săptămână. Fizic sunt patru ore de curs, pentru că se înmulţeşte coeficientul cu doi. E mai complicat de explicat, dar este titular. În România poţi să ai şapte activităţi”, a susținut rectorul Universităţii Politehnica, Viorel Şerban, pentru adevarul.ro.

Primarul Timișoarei nu a ezitat să le răspundă celor care au îndrăznit să-i pună la îndoială capacitățile de a acoperi diferența de până la 40 de ore prevăzute în norma de la universitate. „Toată cariera mea nu mi-a ţinut nimeni nicio oră, deşi am avut o armată de asistenţi şi colaboratori în permanenţă. Cred că va fi greu. Nu ştiu câţi profesori găsiţi, în special oameni cu funcţii, care să nu fie înlocuiţi la cursuri din când în când de colaboratori. Nu e considerat un păcat acesta, dar eu am avut un principiu care derivă din pasiunea mea pentru profesie, din faptul că sunt un tip care pasiune în tot ce face. Activitatea de universitar nu este o activitate de pontaj la ora 8.00. Fac ceea ce îmi permite legea. Îmi ţin toate orele şi mai am şi alte activităţi. Niciodată nu m-a înlocuit nimeni şi nu a muncit nimeni pentru mine. Dimpotrivă. Toată viaţa mi s-a întâmplat să fac peste ceea ce era în sarcina mea strictă”, a declarat Robu pentru adevarul.ro.

Ca și cu alte ocazii, edilul de pe Bega a spus că nu-și pierde vremea pentru oameni care-l contestă din acest punct de vedere. „Eu am lăsat ceva în şcoala aceea. Pentru gradaţia de merit se socoteşte activitatea din ultimii cinci ani şi am avut un punctaj foarte mare care a fost verificat de acei indivizi de nimic şi evident că nu au avut ce să facă. (…) În ultimii ani am strâns puncte mai puţine, dar se socoteşte pe ultimii cinci ani: 2016, 2015, 2014, 2013, 2012. Am reuşit (n.r. să obţină gradaţia de merit) aşa cum rezultă de acolo (n.r. din dosarul de concurs) şi cum s-au lămurit şi nemernicii care au această frământare. Ştiu cine sunt acei indivizi şi nu îmi pot pierde timp din viaţă pentru ei”, a declarat Nicolae Robu pentru sursa citată.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a obținut poziția a doua în clasamentul acordării gradațiilor de merit, cu peste 33.000 de puncte, dosarele candidaților putând fi consultate AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.