A scăzut numărul donatorilor de sânge din Timiș: „Asigurăm urgențele”. Cum poți...

A scăzut numărul donatorilor de sânge din Timiș: „Asigurăm urgențele”. Cum poți salva o viață

0
DISTRIBUIȚI

În luna august, perioadă în care mulți dintre locuitorii din județul Timiș sunt în concediu, a scăzut numărul donatorilor de sânge. Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină, aflat lângă Spitalul Județean Timișoara, spun că sunt asigurate urgențele medico-chirurgicale, iar operațiile care pot fi amânate, se replanifică, în cazul în care nu există sânge suficient.

“Noi asigurăm urgențele medico-chirurgicale și, în rest, dacă este vreo operație care nu poate fi făcută într-un anumit moment, se replanifică.


Numărul donatorilor este foarte puțin scăzut în această perioadă, comparativ cu alți ani. Avem, în medie, 60-70 de donatori pe zi, numărul donatorilor nu scade cu mai mult de 10%. Plus că este această perioadă caniculară și vin mai puțini să doneze. Urgențele sunt asigurate în permanență”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Stana Jenariu, de la Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara.

Timişorenii care vor să doneze sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani, femeile, o greutate minimă de 55 de kilograme, iar bărbaţii, de 65 de kilograme. Programul centrului de pe str. Martir Marius Ciopec este de la ora 08:00 la 12:00, de luni până vineri. În schimbul celor 450 de mililitri de sânge donat, cei care trec pragul centrului primesc șapte bonuri de masă, de nouă lei fiecare, o reducere de 50% la abonamentul RATT pe o lună, analize gratuite şi o zi liberă de la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.