Schimbare radicală a vremii în următoarele ore. Ce avertisment au transmis meteorologii

Schimbare radicală a vremii în următoarele ore. Ce avertisment au transmis meteorologii

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii anunţă că temperaturile vor scădea în următoarele două zile, fiind emis şi un cod galben de ploi pentru judeţele din nordul şi centrul ţării, valabil de duminică, ora 23.00, până luni, ora 23.00.

În intervalul menţionat, la munte, în Maramureş, Transilvania şi în vestul Moldovei, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, anunţă meteorologii.

De asemenea, de sâmbătă, ora 18.00, până marţi, ora 8.00, este în vigoare o atenţionare de răcire accentuată şi instabilitate atmosferică.

„În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse şi descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de diminica (20 august) şi în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice şi nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) şi în noaptea de luni spre marţi (21/22 august) în zona de munte, în centrul ţării şi local în est şi în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină”, transmite ANM.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice şi de sud-vest, dar şi în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru şi nord, apoi şi în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.

În după-amiaza zilei de duminică, canicula şi disconfortul termic vor persista local în sudul, estul şi centrul ţării.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că, de duminică noaptea, va intra în ţară o masă de aer rece, care va duce la scăderea temperaturilor cu mai mult de 10 grade în toată ţara.


La munte vor cădea cantităţi însemnate de ploi, iar la mare, vândul va sufla cu putere.

„Faptul că intră o masă de aer rece în ţară, înseamnă că temperaturile vor scădea chiar şi cu mai mult de 10 grade faţă de astăzi. Dacă astăzi încă aşteptăm temperaturi de 35 de grade, mâine vor fi maxime de numai 18-20 de grade în Transilvania. În sud-est, şi luni vor fi temperaturi de 30-32 de grade, dar marţi vor fi numai 22 de grade din cauza faptului că masa de aer rece va ajunge şi în această parte”, a declarat meteorologul Mihai Huştiu.

De miercuri temperaturile vor începe să crească urmând ca la sfârşitul săptămânii să ajungă la 34-35 de grade.

„De miercuri, după o dimineaţă răcoroasă în multe zone din ţară, cu temperaturi care ar putea scădea la 5-6 grade în estul Trannsilvaniei, 13-14 grade la Bucureşti, vremea începe să se îndrepte, devine frumoasă, temperaturile cresc, se apropie din nou de 30 de grade în Oltenia. Procesul de încălzire se menţine până la finalul săptămânii când, din nou, estimăm că temperaturile vor creşte din nou la 30 de grade. Duminica viitoare ne vom apropia din nou de 34-35 de grade”, a adăugat Mihai Huştiu.

În ceea ce priveşte vremea la mare, frontul atmosferic rece se va simţi şi pe litoral, unde marţi vântul va bate cu putere, iar temperaturile nu vor trece de 24 de grade. Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că frontul rece va intra în România în această seară, iar până mâine seară va traversa ţara. În aceste condiţii, sunt aşteptate ploi la noapte în vestul şi nord-vestul ţării, iar mâine, pe suprafeţe destul de extinse în centru şi local în sud şi est, fiind vorba despre cantităţi însemnate de apă, 40-50 l/mp în Transilvania, Maramureş, vestul Moldovei şi zonele de munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.