SCM Politehnica a pierdut finala turneului de pe teren propriu. Tatabanya și-a...

SCM Politehnica a pierdut finala turneului de pe teren propriu. Tatabanya și-a adjudecat Cupa Poli 70 după o situație mai rar întâlnită

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Politehnica / Facebook

Handbaliștii alb-violeți au cedat locul 1 al turneului de acasă maghiarilor de la Tatabanya. Neînvinsă în perioada de pregătire, se poate considera că SCM Politehnica nu a pierdut nici ieri seară, deoarece în timpul regulamentar de joc s-a înregistrat egalitate: 27-27. Formația din Ungaria s-a impus în urma executăriii loviturilor de departajare!

SCM Poli a condus în startul jocului, dar treptat puternica formație maghiar și-a impus jocul. La pauză vizitatorii de peste granița de nord-vest conduceau la trei goluri diferență: 14-17. Cu zece minute înainte de final Tatabanya părea desprinsă în câștigătoare (21-26). Bănățenii au egalat cu trei secunde rămase din timpul de joc. Remiza i-a surprins pe organizatori, care nu au convenit înainte asupra unei modalități de departajare în această situație.


Fiind o finală, deci un joc eliminatoriu, s-a trecut la executarea loviturilor de la 7 metri. Aici maghiarii au avut, în fine, câștig de cauză. Vujovic, Pasztor, Vranjes și Harsanyi, au punctat pentru Tatabanya, în timp ce doar Șania, de la Poli, a marcat în această fază. Astfel că oaspeții și-au adjudecat trofeul cu scorul total de 31-28.

Dacă nu luăm în considerare loviturile de departajare, ar fi al zecelea rezultat fără eșec pe parchet pentru alb-violeți. În finala mică a turneului aniversar al handbalului polist Minaur Baia Mare a învins Steaua Roșie Belgrad cu 31-29.

SCM Politehnica: Fenici 7 goluri, Marjanovic 5, Krsto Milosevic 5, Lasica 3, Orbovic 2, Fl Cimpan 2, Vuk Milosevic 2, Stefan 1.

Tatabanya: Vujovic 8, Vrankovic 8, Iuhasz 3, Vranjes 3, Bozovic 2, Harsanyi 2, Vranjes 2, Pasztor 1.

”Suntem în grafic, am depășit momentele delicate ale unor accidentări la jucători importanți. Nu am dorit să riscăm mai mult cu introducerea lor pe teren. Mai avem încă nevoie de timp să progresăm în atac, dar și în apărare, acolo unde Șania, Câmpan, Orbovic și Krsto Milosevic sunt noi, iar în atac și Didi Hrimiuc. A fost o pregătire foarte dură, cu deplasări zilnice la Buziaș, din cauză că nu ne-am putut antrena în propria sală; au fost zile când jucătorii nu s-au putut odihni cum trebuie între antrenamente, dar mă bucur că am trecut cu bine de această perioadă”, a declarat Pero Milosevic, tehnicianul lui SCM Poli. Timișorenii vor începe noul sezon în weekendul viitor cu o deplasare chiar la Baia Mare.

La final s-au acordat și premii individuale superlativelor Cupei Poli 70. Cristian Fenici, de la gazde, a fost desemnat cel mai tehnic jucător. Ionuț Iancu, de la Tatabanya, a luat premiul cuvenit celui mai bun portar iar Milos Vujovic, tot de la formația maghiară, a câștigat titlul de golgheter al turneului, cu 18 goluri marcate în două jocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.