Nou promovata SCM Timișoara investește în jucătoare străine. UPDATE A treia americancă...

Nou promovata SCM Timișoara investește în jucătoare străine. UPDATE A treia americancă a sosit la clubul feminin de baschet

0
DISTRIBUIȚI
Foto: www.roanoke.com

Promovată pe prima scenă la doar un an de la înființare, echipa timișoreană de baschet feminin a efectuat în această săptămână primele trei transferuri externe. Hannah Young, Maegan Conwright și Leeza Burdgess sunt americancele care întăresc lotul lui SCM Timișoara.

Maegan Conwright (25 de ani) are deja experiență europeană după ce a evoluat în sezonul trecut la nemțoaicele de la ChemCats Chemnitz.


Aici a avut medii de 19.1 puncte, 3.0 recuperări și 3.3 pase decisive pe meci, în 23 de partide bifate. Maegan (1,73 m) evoluează pe postul de fundaș și e practic prima străină din istoria echipei.

A doua străină sosită la SCM Timișoara e o jucătoare cu dublă cetățenie: americană și britanică. Hannah Young (24 de ani) s-a născut la Newcastle, în Australia, și își începe cariera profesionistă pe Bega după ce a evoluat patru ani la Virginia Tech (NCAA, 2012-2016) și un campionat în ligile semi-profesioniste din SUA.

SCM Timișoara se reunește pe 15 august pentru noua ediție a Ligii Naționale. Printre celelalte mutări ale verii pentru bănățence se numără aducerea Adinei Stoiedin și Dorei Ardelean. Elevele lui Mihai Coldea încep noul sezon cu dubla de Cupă contra ICIM-ului Arad, 27, respectiv 30 septembrie (returul, în deplasare).

UPDATE În această după amiază clubul timișorean a anunțat și a treia sosire de peste ocean. Pivotul Leeza Burdgess (1,94 m) s-a alăturat SCM-ului. Pittsburgh, La Salle (NCAA), Antalyanin Yildizlari Sports Club (Turcia 2, 2014-2015), Metanord Bellinzona (Elveția, 2015-2016) și Montana 2003 (Bulgaria, 2016-2017), sunt echipele la care a evoluat Leeza. Conducerea alb-violetelor a anunțat că în noul sezon se va baza pe patru jucătoare străine, așadar va mai fi anunțat un transfer extern în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.