Școala de vară urbană, educație nonconformistă pentru cei mici

Școala de vară urbană, educație nonconformistă pentru cei mici

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Cultural-Educațională Melopolis și librăria La Două Bufnițe organizează între 28 august și 1 septembrie cea de-a doua ediție a Școlii de vară urbană în Cetate, pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani.

În cadrul școlii, care se va desfășura la librăria La Două Bufnițe, copiii vor avea parte de ateliere muzicale, scriere creativă, arte plastice și lectură care le vor oferi o călătorie înapoi în timp prin muzică, literatură și artă într-un mod distractiv, și vor face plimbări prin cartierul Cetate.

În cadrul atelierelor, copiii vor avea posibilitatea de a construi instrumente muzicale din diferite epoci folosind materiale neconvenționale și materiale reciclate, se vor familiariza cu modul în care acestea produceau sunetele, vor afla lucruri mai puțin știute despre muzica din perioada în care orașul s-a aflat sub ocupația turcilor și despre cea din timpul administrației habsburgice și lucruri inedite din viața unor compozitori și interpreți renumiți care au concertat la Timișoara.

Plimbările prin cartierul Cetate vor fi un prilej de a cunoaște mai bine orașul, de a afla importanța patrimoniului arhitectural sau momente din viața unor personalități ale orașului care au marcat istoria acestuia.


Nu în ultimul rând, copiii vor realiza un proiect scris, un desen sau un instrument muzical care să ilustreze lucrurile pe care le-au invățat despre oraș și care au produs asupra lor cea mai puternică expresie iar la finalul școlii de vară vor primi diplome de participare, cărți, precum și instrumentele și lucrările realizate.

Participarea la școala de vară se face contra unei taxe de 200 de lei care se achită la înscriere, sumă în care sunt incluse materialele folosite pentru confecționarea instrumentelor și pentru partea de arte plastice, materiale informative, câte o carte și o băutură răcoritoare zilnic iar programul este de luni până vineri, între orele 10.00 și 13.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.