Seară de manele cu iz de Pink Floyd, turbo folk amestecat cu...

Seară de manele cu iz de Pink Floyd, turbo folk amestecat cu heavy metal şi etno hip-hop la Câta Festival FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1852488678">

Cea de-a doua seară a Câta Festival – eveniment ce se desfăşoară la Şag, lângă Timişoara – a debutat vineri cu recitalul proiectului Impex, o trupă care conform paginii de Facebook se descrie ca fiind „singura formaţie care cântă houserockmanele“. Amalgamul lor de manele, folclor, rock şi alte „bucăţi“ stilistice contemporane a avut darul să provoace diverse reacţii în rândul publicului, unii fiind de părere că manelele cu iz de Pink Floyd prezentate de ei nu ar fi trebuit să-şi găsească locul în cadrul acestui eveniment. Recitalul susţinut de formaţia care îi are în componenţă şi pe băieţii cunoscuţilor Mircea Dinescu şi Hanno Hofer i-a făcut pe unii să danseze în timp ce o parte a spectatorilor n-au gustat defel „ciorba“ creată de muzicienii care sunt cunoscuţi datorită hitului „Regina tristeţii“. Una peste alta trupa care are ca motto „Jos rasismul, sus iubirea“ a reuşit să creeze oarecare vâlvă….

Sârbii de la Pero Defformero au venit cu un recital complex în care sound-urile heavy metal s-au împletit „la fix“ cu vocea turbo – folk a solistului Goran Biševac şi textele pline de umor. Trupa din Novi Sad a fost pe placul spectatorilor şi a avut parte de aplauze furtunoase, show-ul lor fiind senzaţia serii pentru mulţi spectatori.

Ultima trupă care a urcat pe scenă vineri seara, Subcarpaţi, a adunat un public preponderent tânăr, care a gustat din plin folclorul îmbibat cu hip-hop şi alte „bunătăţuri“ executat de Bean şi colegii săi.

După concertele de la scenă, publicul a avut parte de o nouă porţie de cântare acustică la foc de tabără alături de legendarul Călin Pop de la Celelalte Cuvinte.

Ultima zi a Câta Festival programează momente cu părintele muzicii electronice româneşti, Rodion G.A., bulgarii de la Kottarshky & The Rain Dogs și Nelu Vlad şi formaţia Azur, urmând ca la focul de tabără să fie prezenţi Berti Barbera şi Nicu Patoi. Biletul de intrare pewntru o zi costă 30 lei, iar cei care vin cu bicicleta intră pe gratis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.