Senatoarea Gorghiu, nemulţumită de plafonarea indemnizaţiilor pentru mame: „O măsură aberantă”

Senatoarea Gorghiu, nemulţumită de plafonarea indemnizaţiilor pentru mame: „O măsură aberantă”

0
DISTRIBUIȚI

Semnal de alarmă tras de senatoarea PNL Alina Gorghiu cu privire la măsurile luate de guvernul condus de Mihai Tudose în ceea ce priveşte indemnizaţiile pentru mame. Senatoarea de Timiş este convinsă că plafonarea indemnizaţiilor este o măsură aberantă, pe care, spune aceasta, PSD o va lua fără un dialog cu societatea.

„Solicităm Guvernului PSD să renunțe la această măsură! Nu plafonați indemnizațiile! E neconstituţional să le plafonați şi să le scădeți pe cele în plată! (…) Lista propunerilor vehiculate de PSD în ultimele săptămâni este deja prea lungă și descalificantă pentru orice partid responsabil: impozitul pe cifra de afaceri, «taxa de solidaritate», plata contribuțiilor aferente contractelor de muncă part-time la nivelul salariului minim pe economie, includerea în întregime a contribuțiilor pentru CAS și CASS în salariul brut al angajatului, blocarea posturilor în sectorul bugetar, ideea de a desființa pensiile obligatorii administrate privat, modificarea haotică a cadrului legal privind pensiile militarilor, plafonarea și tăierea indemnizațiilor pentru mame.


Renunțarea la aceasta tăiere a indemnizațiilor este cu atât mai necesară cu cât planurile PSD sunt de natura a afecta inclusiv indemnizațiile aflate în plată, ceea ce nu doar că este incorect, dar conține și vicii evidente de constituționalitate. Acest fapt va face ca familiile care beneficiază de această lege, în loc să se concentreze asupra creșterii copiilor, să piardă timp și bani căutând dreptatea prin tribunale”, susţine Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.