Spectacol pe cer: se apropie momentul culminant al Perseidelor, ploaia de meteori....

Spectacol pe cer: se apropie momentul culminant al Perseidelor, ploaia de meteori. Care sunt locurile cele mai potrivite pentru a urmări fenomneul

0
DISTRIBUIȚI

perseide

Vom avea parte de un nou spectacol pe cer, la mijlocul acestei luni. Asta pentru că în curând vom putea admira momentul culminant al curentului de meteori Perseidele. Potrivit astronomilor, cele mai multe stele căzătoare vor putea fi observate, din România, în nopțile de 11 spre 12 și 12 spre 13 august. Cea mai bună perioadă de a admira ploaia de meteori este după miezul nopții până dimineața.

„Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite.


Așa că din orașele mari nu se pot observa mulți meteori. Cel mai bun este un loc la țară sau la munte. Este bun și un loc de observație aflat la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea până la 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră”, transmit reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, din București.

Pentru a vedea meteorii nu aveți nevoie de un instrument astronomic, ci doar ceva pe care să stați întinși, un sac de dormit sau un șezlong.  Timișorenii pot admira ploaia de meteori de la marginea orașului, de la sate, dar ideal ar fi să plece la munte în acea perioadă. De altfel, între 11 și 13 august sunt organizate excursii în Munții Retezat, de exemplu, tocmai cu scopul ca turiștii să vadă cât mai bine Perseidele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.