Spitalul Județean Timișoara, fruntaș la atragerea de fonduri europene. Câți bani au...

Spitalul Județean Timișoara, fruntaș la atragerea de fonduri europene. Câți bani au ajuns în unitatea medicală, în ultimii șapte ani

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul Județean Timișoara se numără printre primele instituții medicale din România care au atras cele mai multe fonduri europene, în ultimii ani. Ultimul proiect a fost câștigat în acest an, de cercetare în cancer, în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro.

“Din punct de vedere al activității de cercetare, cred că suntem instituția de departe pe primul loc din România care a atras, în ultimii ani, peste 20 de milioane de euro din fonduri europene”, a declarat Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit managerului unității medicale, cele 20 de milioane de euro din fonduri europene au fost atrase doar în ultimii șapte ani.


Primul dintre proiectele câștigate a fost cel prin care Oncogen – Centrul de terapii genice și celulare în tratamentul cancerului a fost realizat cu 12 milioane de euro.

De asemenea, săptămâna trecută s-a semnat contractul de finanțare al unui proiect transfrontalier România-Serbia, câștigat tot de către cercetătorii de la Oncogen, prin care vor fi dezvoltate noi terapii pentru bolnavii de cancer care nu răspund la clasicele tratamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.