Spitalul Județean Timișoara, proiect de 3,5 milioane de euro pentru dezvoltarea de...

Spitalul Județean Timișoara, proiect de 3,5 milioane de euro pentru dezvoltarea de terapii pentru bolnavii de cancer care nu răspund la tratamente: „Vom face diagnostic la nivel de ADN”

0
DISTRIBUIȚI

oncogen

Cercetătorii de la Oncogen, Centrul de terapii genice și celulare în tratarea cancerului, al Spitalului Județean Timișoara, au câștigat încă un proiect important prin care doresc să dezvolte noi terapii pentru bolnavii de cancer care nu răspund la clasicele tratamente.
Astăzi, la sediul Oncogen, a fost semnat contractul de finanțare al unui proiect în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, dintre care șase milioane ajung la Spitalul Județean Timișoara și Spitalul Județean Reșița, iar restul la spitalul partener din Serbia.

Medicul Virgil Păunescu, coordonatorul proiectului, spune că se vor achiziționa mai multe aparate cu ajutorul cărora se va face diagnostic la nivel de ADN.

“Șase milioane de euro merg la partea sârbă, iar partea română, noi, respectiv Spitalul Județean Reșița, am împărțit frățește această sumă. Noi luăm circa 3,5 milioane de euro și ei 2,5 milioane de euro. Reșița își îmbunătățește condițiile de tratament și metodele de diagnostic în cancer, având o unitate de tratament al pacienților cu cancer, iar noi vom crea un protocol la cel mai înalt nivel posibil de diagnostic și tratament pentru pacienții din această zonă, în mod special.


Aparatura pe care o luăm este, în special, aparatură de secvențializare și diagnostic la nivel genetic, de ADN, pentru a dezvolta în Oncogen cel mai puternic centru de diagnostic personalizat și de tratament personalizat din România”, a explicat Virgil Păunescu.

oncogen

Potrivit medicului timișorean, la Oncogen se va încerca punerea unui diagnostic la nivel molecular, iar pacienții din spitale vor beneficia de tratament.

“Noi putem pune diagnosticul la nivel molecular și apoi, având acces la bazele de date cu citostaticele care dau cele mai bune rezultate, care nu dau rezultate, combinațiile cele mai bune din bazele de date de la nivel mondial, la care avem acces contracost, putem ameliora tratamentul unor categorii de pacienți. E vorba de acei pacienți care nu răspund așa cum se așteaptă oncolog-ul la tratamentul standard, sau care, am putea avea surpriza, are alt diagnostic sau formă de cancer diferită decât cea pusă inițial. Pentru noi, cu această aparatură, nu există probleme de eroare, diagnosticul va fi extrem de precis și de clar. Diagnosticul la nivel molecular îți permite corelația cu un tratament care în țările avansate a îmbunătățit cu 80% randamentul tratamentului”, a mai precizat Virgil Păunescu.

Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani, iar reprezentanții Oncogen speră că anul viitor aparatele vor ajunge în centru și le vor putea utiliza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.