Ștrandul pentru care nu trebuie să treci granița: ape termale și relaxare...

Ștrandul pentru care nu trebuie să treci granița: ape termale și relaxare totală în apropierea frontierei cu Ungaria FOTO

0
DISTRIBUIȚI

La doar 25 de kilometri de Arad, comuna Dorobanți, aflată nu departe de frontiera cu Ungaria, a devenit de mai mulți ani un punct de mare atracție turistică mai ales pentru locuitorii din zona de vest a țării, datorită apei termale care izvorăște din pământ la temperatura de 55 de grade Celsius, permițând amenajarea unei adevărate grădini termale.

Apă termală cu efecte curative

Primul ștrand s-a deschis în anul 1988, apa termală descoperită aici fiind recomandată în tratarea și ameliorarea diverselor afecțiuni precum reumatismul, artrita, pareza, parestezia, afecțiunile ginecologice inflamatorii sau ale aparatului respirator. Tot pentru sănătatea sistemului locomotor se fac și ședințe de hidrokinetoterapie.

În bazinul de tratament, apa cu efecte curative are o temperatură de 36-40 de grade Celsius, iar cea din bazinul pentru copii are o temperatură între 32 și 36 de grade. Amatorii de plajă și înot au la dispoziție un bazin cu o lungime de 30 de metri și o lățime de doi metri, cu o temperatură adecvată sporturilor acvatice.

Există dușuri cu apă caldă, locuri în care te poți odihni la umbra copacilor sau a copertinelor, un loc acoperit în aer liber, special amenajat pentru masaj și vestiare. Copiii beneficiază, de asemenea, de o serie de ateliere de creație, iar adulții, de diverse petreceri și activități sportive. Personalul Grădinii Termale include o asistentă medicală și un salvamar, aflați în permanență la dispoziția vizitatorilor.

De-a lungul anilor, ștrandul s-a dezvoltat și a beneficiat de numeroase amenajări, întinzându-se în prezent pe o suprafață de 1,5 hectare cu soare, locuri umbroase și apă, astfel încât să fie pe placul tuturor celor care doresc să petreacă aici fie și o zi.

Un ștrand pe toate gusturile

Complexul are și un restaurant cu minuturi foarte apreciate de vizitatori dar și cu mâncare tradițională la sfârșit de săptămână, există, de asemenea, un bar cu o gamă foarte variată de băuturi răcoritoare pentru toate gusturile, cafea și bere, iar cei care doresc să petreacă aici mai multe zile cu corturile, dispun de un loc de camping, unde au la dispoziție inclusiv grătare sau ceaune.

Numeroșii vizitatori – în jur de 1.500 până la 2.000 pe zi în plin sezon – se pot bucura de toate facilitățile oferite de Grădina Termală pentru doar zece lei pe zi, 45 de lei pentru șapte zile, 140 de lei pentru o lună sau 350 de lei pentru întregul sezon, care durează din mai până în septembrie, programul zilnic fiind de la ora 9 dimineața până la miezul nopții.

Faimă peste hotare

În ultimii ani mai ales, ștrandul din Dorobanți a ajuns cunoscut nu numai de localnici și de cunoscătorii zonei, ci și de cei din alte regiuni ale țării, ba chiar și din străinătate, căci cei care l-au vizitat au făcut o bună reclamă condițiilor pe care acesta le oferă.


Mulți arădeni aleg, mai nou, să-și petreacă timpul liber la Dorobanți, mai ales de când renumitul ștrand arădean e tot mai neglijat, iar turiști din Germania îl frecventează în număr tot mai mare, localitatea fiind din ce în ce mai cunoscută peste hotare. Mulți și-au cumpărat chiar case în sat și își petrec în fiecare an concediile la Dorobanți.

În cursul lunii august, la Dorobanți se sărbătorește Ziua gospodarilor și se organizează o tabără internațională de pictură, sculptură și grafică, cu expoziție iar luna septembrie este, și ea, bogată în evenimente: festivalul internațional de muzică populară maghiară – etnia majoritară în comună – hramul bisericii catolice și festivalul internațional al corurilor.

Surse foto: gradinatermala.ro, glsa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.