EXCLUSIV Unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Sorin Grindeanu la...

EXCLUSIV Unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Sorin Grindeanu la Guvern, noul prefect de Timiș

0
DISTRIBUIȚI
Noul prefect de Timiș alături de Sorin Grindeanu și restul echipei de consilieri înainte de plecarea de la Palatul Victoria

În ședința de Guvern de astăzi se decide cine va fi noul prefect de Timiș, după ce pe ordinea de zi a fost introdus o hotărâre de guvern suplimentară care nu a apărut pe lista inițială publicată pe site-ul instituției, au declarat surse guvernamentale pentru PRESSALERT.ro. Deși de-a lungul timpului au fost vehiculate mai multe nume din interiorul PSD, astăzi, premierul Mihai Tudose a numit-o în funcție pe Eva Andreaș, cea care a fost șefa de cabinet a lui Sorin Grindeanu, cât acesta a fost șef la Palatul Victoria.


Licențiată în Drept și cu specializare în administrația publică pentru funcționari, Eva Andreaș a fost inspector la Serviciul de Integrare Europeană al Consiliului Județean Timiș și mai apoi șeful Serviciului Relații Externe din cadrul aceleiași instituții. A plecat la Guvern după numirea lui Grindeanu ca prim-ministru și a revenit la CJT după ce guvernul a picat în urma moțiunii de cenzură a majorității PSD – ALDE împotriva propriului guvern.

Numirea omului de încredere a lui Grindeanu în funcția de prefect de Timiș intervine la o zi după ce în presa centrală au apărut informații despre întâlnirea dintre fostul premier și liderul PSD, Liviu Dragnea, și despre o împăcare între aceștia, care presupune inclusiv o revenire a celui care a condus filiala Timiș a social-democraților în partid. Grindeanu a confirma astăzi întâlnirea cu Dragnea și a declarat într-un interviu pentru stiripesurse.ro că ”am avut o discuție constructivă și, deopotrivă, amicală. S-au spus foarte multe lucruri. Nu cred că a trecut cu totul peste ceea ce s-a petrecut, dar a arătat multă înțelegere. Mi-a vorbit despre tinerețe și despre tentații, despre loialitatea față de partid și despre datoria față de țară. Aș zice că mi-a vorbit părintește. Sper că ceea ce s-a întâmplat îmi va aduce un plus experienței politice, un plus pe care îmi doresc să-l folosesc în continuare în interiorul partidului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.