Timişoara, creştere spectaculoasă a numărului de turişti. Ce mari oraşe a depăşit

Timişoara, creştere spectaculoasă a numărului de turişti. Ce mari oraşe a depăşit

0
DISTRIBUIȚI

Câştigarea titlului de Capitala Culturală Europeană pentru anul 2021 continuă să producă efecte benefice inclusiv asupra economiei Timişoarei. Numărul celor care doresc să vadă cel mai mare oraş din vestul ţării creşte semnificativ de la un an la altul.

Conform unor date postate de viceprimarul Dan Diaconu Timişoara este pe locul II în ceea ce priveşte creşterea numărului de turişti.


„Procentul de creștere a numărului de turiști străini, cazați în hoteluri în județul Timiș, în prima parte a anului 2017, față de aceeași perioadă a anului 2016 este 24,4 la sută. Dacă în 2016 Timisul se află pe locul 3, în spatele Brașovului și Sibiului, iată că în prima parte a anului curent am recuperat un loc, depășind Sibiul la acest indicator. Procentul de creștere este de asemenea unul mai mult decât încurajator, fiind de trei ori mai mare decât media națională. În condițiile în care județul are practic o singură destinație turistică de nivel internațional-Timișoara, spre deosebire de Brașov, Sibiu sau Constanța, rezultatele sunt extrem de bune”, a scris Diaconu pe pagina sa de Facebook. Amintim însă că turiştii care ajung în Timişoara se confruntă cu o serie de probleme cărora autorităţile locale par să nu le poată da de cap. Detalii puteţi citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.